Annonce
Odder

Politiker: I mangler respekt for demokratiet

Tonen i debatten blev kritiseret af flere politikere. Foto: Søren E. Alwan

Debatten om ændringer i Hou Strandpark kom til at handle mere om tonen end om sagen.

Annonce

Odder: Jeg vil gerne tage dyb afstand fra tilhørernes manglende respekt for demokratiets spilleregler. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, sagde Venstremanden Finn Thranum, da byrådet mandag aften vedtog at ændre i en lokalplan for Hou Strandpark.

Mange beboere har været imod ændringerne, og tirsdag aften var en håndfuld af dem tæt på blive smidt væk fra byrådssalen, fordi de ikke kunne holde mund.

Finn Thranum stemte som den eneste i Venstre med de utilfredse borgere og imod forslaget. Det vil gøre det muligt for grundejeren selv at vælge, om der skal bygges række- eller parcelhuse i to små delområder i Hou Strandpark.

- For mig er det et spørgsmål om at lytte til beboernes ønsker, understregede Finn Thranum.

Hvis man skal ændre en lokalplan, så skal der være tungtvejende argumenter. Det mener jeg, der er. Jeg kan godt forstå en privat lodsejer kommer og siger, hvad gør hvad gør jeg for at sælge det her. Jeg ville have haft samme holdning, hvis det var en offentlig udstykning.

Hans Hammann, Venstre
Annonce

Uskøn debat

Undervejs i debatten har borgere to gange benyttet sig af byrådets spørgetid og stillet spørgsmål til flere politikere. Og under debatten tirsdag aften kom der ikke væsentlige nye argumenter frem, som man kan se optagelser fra byrådsmødet på Odder NetTV.

Flere ærgrede sig over den tone, der har været. Sagen har også været debatteret flittigt i de sociale medier og omtalt i professionelle medier, og flere politikere gav udtryk for, at debatten undervejs har været ufin.

- Jeg synes ikke, det her forløb har været lige kønt hele tiden, og det er egentlig fra begge sider, det er gået for vidt. Det er ærgerligt, når borgerne får det indtryk, at noget er klappet af, inden det er vedtaget. Tonen på de sociale medier og senest her i byrådssalen har været alt for voldsom. De der ord med, at det skulle være magtmisbrug, kan jeg slet ikke forholde mig til, det kan næsten få en til at skifte mening i svinget. Det her går bare for vidt. Det er vigtigt, man kan være uenig, uden der bliver lavet myter, sagde Marianne Hundebøll (SF), som stemte imod at ændre lokalplanen.

Annonce

Tonen var under lavmålet

Det samme gjorde John Rosenhøj, som har været imod, siden forslaget blev præsenteret for politikerne sidste efterår.

- I vidste, det her ville give bøvl, og vi kunne bare have sagt dengang, at vi ønsker ikke at ændre på den lokalplan. Vi kunne have stoppet den der. Det er en rigtig træls og kedelig sag. Den klæder hverken demokratiet, borgerne eller os som politikere.

- Tonen har været under lavmålet både på Facebook og i andre offentlige medier og i dagspressen. Det, de mennesker føler, er afmagt og politikerlede. Det forstår jeg godt. Jeg har siddet og lyttet de her svar fra spørgetiden igennem to gange i eftermiddags, og jeg er virkelig flov på min stands vegne, sagde John Rosenhøj.

Rie Ramsdal (S) stemte ligesom resten af sit parti for.

- Jeg stemmer, som jeg gør, fordi jeg mener, det er det rigtige. Der skal ikke være nogen tvivl om, at såfremt jeg var imod, så stemte jeg imod. Jeg bliver rigtig berørt af at blive kaldt magtsyg, manipulerende og vildledende, sagde hun.

Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Venstremanden Finn Thranum stemte imod, mens resten af Venstre samt Socialdemokratiet og Radikale var for lokalplanændringen, som blev vedtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce