Annonce
Erhverv

Politiker forundret efter firma har spildt en formue: - Det er helt hen i hegnet

Et unødvendigt krav om partikelfilter til studentervogne har kostet 650.000 kroner for Dansk Studenterkørsel i Østbirk. Men nu vil den lokale politiker Claus Kvist Hansen (DF) undersøge sagen nærmere. Arkivfoto: Palle Herløv

Sagen om Dansk Studenterkørsels unødvendige investering på 650.000 kroner på partikelfiltre vækker undren hos byråds- og folketingsmedlem Claus Kvist Hansen (DF). Han vil nu undersøge, om det lokale firma kan modtage en økonomisk kompensation.

Østbirk: - Det er da helt hen i hegnet, at et firma skal straffes for at have indfriet kravene.

Sådan lyder reaktionen fra Claus Kvist Hansen (DF), efter han læste om Østbirk-firmaet Dansk Studenterkørsel, der havde brugt 650.000 kroner på at efterfølge et krav om at montere partikelfiltre på sine studentervogne.

Et krav, som senere er blevet ophævet og dermed efterlader virksomheden med et spild på over en halv million kroner.

Annonce

Firmaet har valgt at være på forkant og leve op til kravene, og så ender man med at få en våd klud i ansigtet. Det virker fuldstændig skørt.

Claus Kvist Hansen (DF), byråds- og folketingsmedlem

Sagen kort


  • 1. januar 2017: Det bliver et krav, at veteranlastbiler til studenterkørsel skal have et partikelfilter, hvis der køres i miljøzonerne i Aalborg, Frederiksberg, København, Odense og Århus.
  • 28. april 2017: Miljøstyrelsen giver dispensation i perioden 16. juni til 9. juli 2017, fordi mange vognmænd ikke kan nå at overholde kravet, inden studentersæsonen starter.
  • 29. maj 2018: En ny dispensation fra 15. juni til 8. juli 2018 gør det igen muligt for alle vognmænd at køre studenterkørsel uden partikelfilter.
  • 1. januar 2019: Kravet om partikelfilter på veteranbiler forfalder fuldstændig, hvis bilen er registreret til kun at køre med studenter.

En våd klud

Derfor vil Claus Kvist Hansen nu få den relevante minister til at forholde sig til sagen. Han kritiserer ikke, at selve kravet om partikelfiltre til studenterkørsel er ophævet, men han undrer sig over sagens forløb.

- Forløbet har efterladt Dansk Studenterkørsel i en underlig situation. Firmaet har valgt at være på forkant og leve op til kravene, og så ender man med at få en våd klud i ansigtet. Det virker fuldstændig skørt, siger Claus Kvist Hansen.

- Jeg er spændt på at høre, om det kan være rimeligt, at regningen hænger på firmaet i den konkrete sag, siger han.

Skidt signal

Mens Dansk Studenterkørsel og andre firmaer i branchen har tabt en masse penge, står de firmaer, der har taget chancen og ikke efterfulgt lovkravet, tilbage som vindere. Det er meget uheldigt, mener Claus Kvist Hansen.

- Hvis vi ser på den pågældende sag, er det et skidt signal at sende, at det tilsyneladende kan betale sig at trække en sag i langdrag for at undgå at efterfølge et lovkrav, siger politikeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce