Annonce
Østjylland

Politijagt ved Aarhus endte i trafikulykke: Statsadvokat standser efterforskning af betjente

Fredag 29. marts i år kørte en politipatrulje efter en motorcykel på vejene vest for Aarhus. Det endte i en alvorlig ulykke, som Statsadvokaten i Viborg nu er færdig med at vurdere. Arkivfoto
I marts udløste politijagt på en motorcykel en alvorlig trafikulykke nær Galten. Politiklagemyndigheden har efterforsket to betjentes roller, og på baggrund af konklusionerne ser statsadvokaten ingen grunde til at forfølge sagen.

GALTEN: Der bliver ingen repressalier mod to betjente efter en alvorlig trafikulykke under en politijagt på en motorcykel ved Galten.

Ulykken skete fredag 29. marts i år, da en patruljevogn fra politiet eftersatte en motorcykel.

Den mandlige motorcyklist forulykkede ved en rundkørsel ved Klank vest for Aarhus, og i forbindelse med ulykken kom han alvorligt til skade. Situationen fik Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) til at gå ind i sagen.

Myndigheden har nu afsluttet undersøgelserne, og på den baggrund er der hos Statsadvokaten i Viborg truffet en afgørelse. Avisen har fået aktindsigt i afgørelsen, der betyder et stop for yderligere efterforskning af sagen.

- Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, lyder det i konklusionen fra statsadvokaten.

Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart.

Statsadvokaten i Viborg

Meget høj hastighed

Politiklagemyndigheden har lavet en række afhøringer for at klarlægge omstændighederne omkring politijagten og trafikulykken.

Der er lavet afhøringer af blandt andre de to involverede betjente, motorcyklisten og vidner som andre trafikanter.

På baggrund af efterforskningen konkluderer Politiklagemyndigheden, at de to betjente fulgte alle regler ved forfølgelsen af motorcyklisten.

- Vi har herved lagt vægt på, at patruljen vurderede, at motorcyklen kørte med meget høj hastighed, at eftersættelsen skete under anvendelse af udrykningssignaler, at eftersættelsen blev meldt ind til vagtcentralen, at eftersættelsen alene varede omkring et minut, og at patruljevognen ikke var i berøring, kørte for tæt på eller på anden måde pressede motorcyklen, understreger Politiklagemyndigheden i materialet til Statsadvokaten i Viborg.

Annonce

Panik og hjælp

Ved trafikuheldet fik motorcyklisten brud på højre lårben, flere brud i bækkenet og et brud i lænden.

Manden har fortalt til Politiklagemyndigheden, at han ikke kunne ikke bedømme, hvor tæt politibilen var på, da de blå blink fangede opmærksomheden.

Motorcyklisten oplyste videre, at han først blev opmærksom på politibilen "lige til sidst". Derfor greb panik manden - uden at han følte sig presset af politibilen.

Efter afhøringen sendte motorcyklisten en SMS til Politiklagemyndigheden.

Manden ønskede at få tilføjet til forklaringen, at han var glad for, at de to betjente var så gode til at hjælpe ham efter uheldet, inden at ambulancen kom frem.

Politiklagemyndigheden

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er bedst kendt som Politiklagemyndigheden.

Politiklagemyndigheden varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Politiklagemyndighedens mål er at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede.

Efterforskerne arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste. Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

Statsadvokaten i Viborg har endevendt en sag om en politijagt ved Galten nær Aarhus. Efterforskningen er lavet af Politiklagemyndigheden. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce