Annonce
forside

Politiet: Uheld i midtbyen så voldsomt ud, men cyklist slipper uden større skader

En 70-årig mand væltede tirsdag eftermiddag på sin cykel, da han var på vej end ad Skolegade. Foto: Anne Birch Bech-Larsen

Horsens: En 70-årig mand kom tirsdag eftermiddag galt afsted på sin cykel. Politiet modtog kl. 14.53 en anmeldelse om, at manden var kommet cyklende ned ad Skolegade, da han pludselig vælter og slår sig.

Ifølge Horsens Folkeblads journalist på stedet så det ud til, at manden havde blødt en del, og Sydøstjyllands Politi bekræfter overfor avisen, at det umiddelbart så lidt voldsomt ud på stedet for de forbipasserende, men heldigvis lader det til, at manden slipper uden nogen større mén.

- Det har set voldsomt ud, men umiddelbart er meldingen, at manden ikke har fået nogen større skader ved uheldet, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Halfdan Kramer.

Den første melding til politiet lød på, at manden var bevidstløs, men han vågnede op i ambulancen på stedet, hvor redderne ikke fandt nogle tegn på større skader, forklarer vagtchefen, der dog tager forbehold for, hvad eventuelle undersøgelser på sygehuset kan påvise efterfølgende.

- Jeg ved ikke præcist, hvor den pågældende mand har slået sig, men generelt kan man sige, at man godt kan komme galt afsted og bløde meget, uden det er decideret farligt, for eksempel hvis man flækker et øjenbryn. Og så kan en større mængde blod på asfalten godt se voldsomt ud, forklarer Halfdan Kramer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce