Annonce
112

Politiet til overfaldsmænd fra tankstation: Meld jer selv

Politiet leder stadig efter to mænd, der torsdag aften overfaldt en 24-årig mand fra Brædstrup på tankstationen Circle K på Allégade i Horsens. Efterfølgende forsøgte den 24-årige at køre de to overfaldsmænd ned, og han blev fredag fængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg. Screendump fra Google Maps
Sydøstjyllands Politi leder aktivt efter de to mænd, der torsdag aften overfaldt en 24-årig mand på en tankstation i Horsens.

Horsens: Vi ved godt, hvem I er. Og vi leder efter jer, så I kan lige så godt melde jer selv.

Sådan lyder den klare opfordring fra Sydøstjyllands Politi til de to mænd, der torsdag aften overfaldt en 24-årig mand på tankstationen Circle K på Allégade i Horsens.

- Vi leder aktivt efter dem, og det fortsætter vi med i dag, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi mandag formiddag.

Ifølge politiet kan man på videoovervågning fra tankstationen se, at den ene af de to mænd stak den 24-årige flere gange med en kniv, mens den anden med en ukendt genstand smadrede sideruden i den 24-åriges bil.

Efter overfaldet forsøgte den 24-årige ifølge politiet to gange at påkøre sine overfaldsmænd, som måtte springe for livet for at undgå at blive mast mellem den 24-åriges bil og tankanlægget.

De to mænd stak efter episoden af, men politiet har på videoovervågningen genkendt de to, som er særdeles godt kendt af politiet.

Annonce

Offer fængslet

Det 24-årige knivoffer blev torsdag aften anholdt på skadestuen i Horsens, hvor han blev behandlet for sine skader.

Fredag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor en dommer besluttede, at han skulle varetægtsfængsles i fire uger.

Han er sigtet for at have forsøgt at dræbe de to mænd ved at køre dem ned, men han nægter sig skyldig.

Han forklarede i retten, at han - uden forvarsel - blev overfaldet af de to mænd på tankstationen. Han forklarede også, at de to mænd tidligere har overfaldet ham - angiveligt fordi de mener, han har sladret om dem til politiet.

Politiet har kaldt episoden for et "opgør mellem to grupperinger, som har et internt fjendskab."

Når de to mænd, politiet leder efter, bliver anholdt, vil de formentlig også blive sigtet for forsøg på manddrab, oplyser Lars Peter Madsen.

Han vil ikke afvise, at politiet senere vil gå ud med flere oplysninger om de to eftersøgte, hvis de ikke melder sig selv til politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce