Annonce
forside

Politiet: Svingende skinker var formentlig skyld i lastbiluheld

En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto

Egebjerg: Ifølge Sydøstjyllands Politi var det 21 ton skinker, der var i lastbilen, som tirsdag aften væltede i rundkørslen ved Rådvedvej og Skanderborgvej i Egebjerg.

Politiet har en formodning om, at skinkerne er begyndt at svinge i pendul, da lastbilen kørte ind i rundkørslen, og det har forskudt vægten i lastbilen fra den ene side til anden. Præcis som det skete i et lignende uheld i Esbjerg for en måned siden.

Oprydningsarbejdet efter uheldet varede til kl. 2.30 natten til onsdag. I forbindelse med oprydningen var Fødevarestyrelsen ude for at tjekke, hvor meget af kødet der kunne reddes, og ifølge Sydøstjyllands Politi kunne alle skinkerne reddes.

Hjemmeværnet var kaldt til stedet for at dirigere trafikken, da bilisterne stadig kunne passere på trods af uheldet.

Da politiet forlod stedet kl. 22, var hjemmeværnet stadig til stede.

Også Sydøstjyllands Brandvæsen blev kaldt til rundkørslen, da der ved uheldet blev slået hul på den dieseltank, der forsyner lastbilens kølermaskine.

Brandvæsenet begrænsede diesel-forureningen, så den ikke spredte sig til rabatten eller til kloaksystemer, hvor det potentielt kunne ende ud i åbne vandløb, hvis dieselen røg ned i regnvandskloakken.

Uheldet skete kl. 18.14, da en polsk lastbilchauffør var på vej til Danish Crown-slagteriet med 21 ton skinker, der senere skulle sendes til Sydeuropa.

Annonce
En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto
En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Det tiltrak sig en del opmærksomhed. Blandt slog en gruppe unge lejr i nærheden for at overvære oprydningsarbejdet. Privatfoto
En lastbil væltede tirsdag aften om på siden i rundkørslen ved Egebjerg. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce