Annonce
Hedensted

Politiet stoppede ungdomsfest torsdag - men fredag og lørdag var den gal igen

Det lykkedes politiet at opløse en ungdomsfest i et sommerhus ved Pøt Strandby torsdag, men fredag og lørdag var de unge i gang igen, fortæller naboer. Arkivfoto
- De holder ikke engang lav profil. Musikken pumper derudad, og der kommer nye unge til i løbet af natten, lyder det fra nabo til poolsommerhus i Pøt Strandby, hvor en gruppe unge tilsyneladende ser stort på corona-anbefalingerne.
Annonce

Pøt Strandby: Torsdag aften måtte Sydøstjyllands Politi sende en patrulje ud til et sommerhus i Pøt Strandby for at tale et alvorsord med en gruppe unge, der festede højlydt. Det lykkedes politiet at få gruppen til at fordele sig, men fredag og lørdag var de samlet igen.

Det fortæller en nabo til sommerhuset, Annette Boholt, der selv kontaktede politiet fredag, da der igen var fest i huset overfor.

- De holder ikke engang lav profil. Musikken pumper derudaf, og der kommer nye unge til i løbet af natten, siger Annette Boholt, der ikke primært er frustreret over larmen - men snarere over det faktum, at en gruppe på 10-15 unge mennesker ser stort på de corona-anbefalinger, som mange danskere forsøger at følge i den fælles kamp mod virussen.

Annonce

Skruede ned for musikken, men fortsatte festen

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vagtchef Klaus Hansen, at politiet fredag sendte en patrulje ud til sommerhuset.

- Vi havde en vogn derude, fordi vi fik en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik. Der var omkring 15 unge på stedet, og vi bad dem skrue ned - det gjorde de. Vi vurderede i situationen ikke, at der var grundlag for at håndhæve corona-regler, men normalt vejleder vi om de anbefalinger, der er, siger Klaus Hansen.

Ifølge Annette Boholt fortsatte festen både fredag og lørdag, også efter politiets indblanding, og hun har kontaktet Folkebladet, fordi hun håber, at der er nogle forældre, der læser med og tager affære.

- Hvis det bare havde været musikken, havde vi ladet det ligge. Men vi er i en situation, hvor folk mister deres arbejde, og hvor vi alle må tage en masse forholdsregler. Så bliver jeg harm over at se en større gruppe unge være totalt ligeglade, siger Annette Boholt.

Annonce

Mange unge bliver hjemme

Selv har hun sammen med sin mand isoleret sig i sommerhuset i Pøt Strandby i det omfang, deres arbejde tillader det. De ser ikke deres børn og børnebørn og betaler lige nu "løn" til deres 18-årige datter, som mister indtægten fra sit fritidsarbejde på grund af frivillig karantæne.

- Det her berører os alle sammen, og jeg kender mange unge, der følger reglerne og bliver hjemme. Jeg håber, at de også vil påvirke deres kammerater til at gøre det samme, siger Annette Boholt.

Fungerende vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, har tidligere fortalt til Folkebladet, at politiet skelner mellem private hjem og offentlige områder, når de skal agere efter de nye corona-retningslinjer.

- Når festen er i et privat hjem, kan vi kun vejlede og henstille til, at folk overholder reglerne om ikke at samles mere end 10 personer, forklarede han ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Annonce