Annonce
112

Politiet: Smuglermistænkt psykolog modtog bestikkelse fra pårørende til indsatte

En 30-årig mandlig psykolog, der gjorde tjeneste på Enner Mark Fængsel, er på fjerde måned varetægtsfængslet i en usædvanlig sag om blandt andet indsmugling af narko til indsatte, bedrageri og bestikkelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Siden 4. oktober sidste år har en 30-årig psykolog, der var tilknyttet Enner Mark Fænsel, siddet varetægtsfængslet i en usædvanlig sag om narko, bedrageri og bestikkelse.

Horsens: Mellem 1. januar 2017 og 3. oktober 2019 modtog en 30-årig mandlig psykolog et ukendt beløb i bestikkelse fra forskellige pårørende til indsatte i Enner Mark Fængsel.

Bestikkelsen var betaling for blandt andet indsmugling af narko i fængslet, hvor den 30-årige gjorde tjeneste som psykolog.

Sådan lyder det ene af seks forhold, som psykologen er sigtet for.

Manden blev anholdt 3. oktober sidste år og har siddet varetægtsfængslet lige siden. I sidste uge fik han forlænget sin varetægtsfængsling i den udsædvanlige sag.

Annonce

Sagen er udvidet

Sagen mod psykologen er hidtil ført for lukkede døre, men begyndte, da han blev anholdt 3. oktober og fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding dagen efter.

Her blev han sigtet for at have indsmuglet 10 gram kokain og knap 100 gram hash til en indsat i Enner Mark Fængsel.

Den nu 30-årige mand nægtede sig skyldig.

Siden er sagen mod ham udvidet betragteligt, og han er nu sigtet for yderligere fem forhold. Det fremgår af sigtelserne, som Horsens Folkeblad har fået adgang til.

Det er politiets opfattelse, at manden, mens han virkede som psykolog i fængslet, i tiden efter 29. juli 2019 bestilte 100 gram hash, der efterfølgende skulle smugles ind i fængslet og overdrages til en større gruppe indsatte.

Det mislykkedes dog, da han kun kunne skaffe 30 gram hash. De 30 gram smuglede han ind i fængslet og gav til en eller flere indsatte.

Gav indsatte adgang til sociale medier

Psykologen er yderligere sigtet for at have smuglet en ukendt mængde narko til forskellige indsatte i perioden mellem den 1. januar 2017 og 3. oktober 2019.

Samtidig er han sigtet efter bestemmelsen om stillingsmisbrug, idet han under psykologsamtaler i fængslet lod indsatte bruge sin arbejdscomputer og derved få adgang til sociale medier på internettet. Det er politiets opfattelse, at han fik penge for den tjeneste.

Han også sigtet for bedrageri og dokumentfalsk.

Bedrageriforholdet består i, at han over for sin arbejdsgiver har påstået, at han var autoriseret psykolog, hvilket udløste en lønstigning på 4500 kr. om måneden. Det skete 16. september 2019.

Uvist hvordan han stiller sig

Det fremgår ligeledes af politiets sigtelser, at han tilbagedaterede en kvittering fra Psykolognævnet for indbetaling af 1650 kr. til nævnet.

Dermed fik hans arbejdsgiver den opfattelse, at han på et tidligere tidspunkt havde ansøgt om autorisation og fået autorisation som psykolog, hvilket udløste omtalte lønforhøjelse.

Ifølge avisens oplysninger er politiet færdig med at efterforske sagen, der derfor nu ligger i anklagemyndigheden. Sagen er endnu ikke berammet.

Anders Koukoumis, der er politiets anklager i sagen, ønsker ikke at oplyse, hvordan den 30-årige mand forholder sig til de nye sigtelser, der kom frem under et retsmøde i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

112

Motorcyklist ramt af bil

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce