Annonce
112

Politiet skulle anholde mand til fogeden - fandt i stedet 309 cannabisplanter

En uskyldig sag, hvor en person skulle anholdes til fogedretten, afslørede natten til fredag et større lager af cannabisplanter i Østbirk. Foto: Colourbox

Østbirk: Det udviklede sig noget anderledes end planlagt, da en patrulje fra Sydøstjyllands Politi natten til fredag kl. 2.05 opsøgte en adresse i Storegade i Østbirk for at anholde en person til fogedretten.

Betjentene bankede på døren, men ingen reagerede, og betjentene undrede sig over, at hele huset var stænget til med træplader.

- Patruljen kunne lugte cannabis i gården og kunne se, at der var lys indenfor, så de gik rundt om huset, fortæller politikommissær Mich Klausen.

På bagsiden spottede betjentene en vietnamesisk mand, der forsøgte at stikke af gennem et vindue.

Det lykkes dog ikke, og manden, der er 42 år, blev anholdt.

Politiet fandt efterfølgende 309 cannabisplanter i huset, og sagen er nu overdraget til efterforskningsafdelingen ved Sydøstjyllands Politi.

Den 42-årige mand bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Han er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og for at opholde sig ulovligt i landet.

Ifølge vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen er han tidligere dømt for lignende kriminalitet og har derfor indrejseforbud i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce