Annonce
Hedensted

Politiet sigter kommunen efter fem-årig børnehavedrengs alvorlige legepladsulykke

Hedensted Kommune er nu blevet sigtet oven på den ulykke i børnehaven Skovly i Stouby, der sendte en fem-årig dreng på Skejby Sygehus i kritisk tilstand. Arkivfoto: Lennart Kjær Schouborg
Efter en børnehavedreng i sommer kom alvorligt til skade efter en ulykke i en hængekøje i Skovly i Stouby, har Sydøstjyllands Politi nu sigtet Hedensted Kommune for uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder.

Hedensted/Stouby: Sydøstjyllands Politi har efter længere tids efterforskning nu valgt at sigte Hedensted Kommune i forbindelse med hængekøjeulykken i skovbørnehaven Skovly i Stouby, hvor en fem-årig dreng kom alvorligt til skade.

Hedensted Kommune bekræfter i en pressemeddelelse sigtelsen, som lyder på uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder.

- Vi er blevet sigtet i den tragiske ulykke på legepladsen i Stouby, og afventer nu anklagemyndighedens næste skridt. Uanset hvad, så er det en ulykkelig sag for den berørte familie, og vi sender vores bedste tanker til dem, siger  kommunaldirektør Steinar Eggen Kristensen, der på Hedensted kommunes vegne er sigtet, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ulykken skete, som tidligere skrevet af Folkebladet, ved, at en stolpe til en hængekøje 6. august knækkede på grund af råd. I den forbindelse kom drengen af endnu uoplyste grunde så slemt til skade, at han i kritisk tilstand måtte fragtes på Skejby Sygehus i lægehelikopter.

Folkebladet har tidligere afsløret, hvordan ulykken skete blot tre uger efter, Falck ellers havde frikendt legepladsen i det årlige tilsyn.

Et nyt tilsyn fra legepladsinspektøren Dalpin viste siden, at legepladsen var fyldt med faremomenter og uhensigtmæssigheder.

29 fejl på legepladsen

I alt 29 større og mindre fejl blev der fundet, hvoraf hængekøjen blev placeret i den højest mulige kategori. Pælene var ifølge den nye rapport i så dårlig forfatning, at der højst sandsynligt ville ske en alvorlig skade med risiko for permanent invaliditet eller dødsfald.

Efterfølgende har Folkebladet ligeledes afsløret, hvordan også legepladserne i kommunens øvrige børnehaver er i forfald.

Blandt andet som en konsekvens af afsløringerne blev der i det nyligt vedtagne budgetforlig særskilt afsat tre mio. kr. til legepladserne i Hedensted Kommune.

Dalpin er efterfølgende sat til at gennemgå samtlige kommunale legepladser i kommunen. Selvom alle rapporterne ikke er færdige endnu, har firmaet ifølge Hedensted Kommune påvist endnu flere fejl og mangler end hidtil fundet.

Forældrene har udbedt sig fred fra offentligheden, hvorfor Folkebladet ikke har forsøgt at få nærmere oplysninger på drengens nuværende tilstand.

Efter sigtelsen er det nu op til Anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce