Annonce
Hedensted

Politiet opruster kraftigt i Hedensted: Der kommer dobbelt så mange betjente

Hedensted og Løsning Lokalpoliti i Hedensted, som stationen ser ud nu. Den bemandes af tre betjente og har åbent for offentligheden tre timer om ugen. Foto: Mads Dalegaard
Fremover vil der være 10 lokalbetjente i Hedensted Kommune frem for fem. Borgmesteren er glad for politiets øgede synlighed i kommunen og vægter bibeholdelse af lokalstationerne højest.

Hedensted: Fem ekstra lokalbetjente til den nye nærpolitistation i Hedensted by, og de lokale politistationer i Tørring og Juelsminde fortsætter med den nuværende bemanding. Sådan lyder den seneste melding fra kommunikationschef i Sydøstjyllands Politi, Ulla Kaspersen, i forbindelse med det nye politiforlig, der blev indgået i december, samt planen for landets 20 nye nærpolitistationer, der blev præsenteret onsdag.

Det giver dermed en fordobling af antallet af lokalbetjente i Hedensted Kommune, der på nuværende tidspunkt har tre lokalbetjente i Hedensted, en i Tørring og en i Juelsminde.

- Hvis de nuværende betjente ønsker det, så er det dem, der skal fortsætte, og så yderligere suppleret op, så der i alt bliver otte i Hedensted by, siger Ulla Kaspersen.

Annonce

Lovning på lokalstationerne

Borgemester Kasper Glyngø (S) blev glædeligt overrasket, da han i sin tid fandt ud af, at Hedensted Kommune var på listen over de kommuner, der skulle have en ny nærpolitistation.

- Som udgangspunkt var det ikke noget, der fyldte meget for os i Hedensted Kommune, da vi scorer lavt på kriminalitet og højt på tryghed i målingerne. Vi var derimod meget optagede af, at vi ikke ville miste vores lokalstationerne, og det har vi fået lovning på ikke sker, siger Kasper Glyngø.

Borgmesteren er derfor positiv over for, at der kommer til at være flere betjente i det daglige, der har lokalt kendskab til Hedensted Kommune.

Borgmester Kasper Glyngø vægter bevarelse af de lokale politistationer, som denne i Juelsminde, højt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Mere synlighed

- Det glæder mig, at det bliver et sted, hvor borgerne kan gå ind oftere. Det bliver mere synligt, og det giver en endnu højere grad af tryghed for borgerne - at politiet er tæt på, siger Kasper Glyngø og henviser til de offentlige åbningstider på 18 timer om ugen, der også følger med i pakken.

Om behovet for flere betjente og deres konkrete arbejdsopgaver siger Kasper Glyngø:

- Jeg forventer, at de ekstra betjente i høj grad skal være med til at løse de almindelige politiopgaver i kommunen, men at forskellen bliver, at de i forvejen er lokalt til stede. I særlige sager forventer jeg fortsat, at ekstra bemanding skal rykke ud fra centralt hold, siger Kasper Glyngø og henviser til Sydøstjyllands Politi for flere detaljer om arbejdsopgaverne.


Som udgangspunkt var det ikke noget, der fyldte meget for os i Hedensted Kommune, da vi scorer lavt på kriminalitet og højt på tryghed i målingerne. Vi var derimod meget optagede af, at vi ikke ville miste vores lokalstationer, og det, har vi fået lovning på, ikke sker.

Kasper Glyngø (S), borgmester, Hedensted Kommune


Annonce

Ny placering?

Hvorvidt borgerne fremover skal være ekstra opmærksomme på deres kørsel, om indbrudstyvene skal indstille sig på at blive holdt ekstra øje med, eller om det er nogle helt tredje arbejdsopgaver, som de ekstra betjente skal have som faste arbejdsopgaver, kan Sydøstjyllands Politi endnu ikke oplyse.

Folkebladet erfarer iøvrigt, at den ny nærpolitistation skal flytte til en helt ny placering i Hedensted by og dermed ikke ligge på Valenciavej, hvor den nuværende politistation ligger, men det kan Sydøstjyllands Politi ikke bekræfte.

- Placeringen er en del af den proces, der går i gang nu, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce