Annonce
Hedensted

Politiet måtte stoppe ungdomsfest: Følg nu reglerne

Flere end 10 unge var samlet til fest i et sommerhus i Pøt Strandby, og Sydøstjyllands Politi måtte køre derud og komme med anvisninger. Fotoet her er fra en anden ungdomsfest, der blev holdt inden coronakrisen. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Torsdag blev politiet kaldt ud til et sommerhus i Pøt Strandby, hvor flere end 10 unge var samlet til fest. Forsamlingen valgte at fordele sig efter politiets henstilling, men fra både politi og SSP lyder nu denne klare opfordring til de unge: Bliv hjemme.
Annonce

Hedensted: Høj musik fra en større forsamling unge mennesker i et sommerhus i Pøt Strandby fik torsdag aften naboer til at tilkalde politiet. Ikke så meget på grund af musikken, som på grund af mistanken om, at flere end 10 var samlet - og altså så stort på de retningslinjer, sundhedsmyndighederne har bedt os alle om at følge for at stoppe coronasmitten.

Og det var ganske rigtigt det syn, der mødte politiet, da de kom frem til adressen.

- Jeg kan ikke sige, præcis hvor mange der var, men det var flere end 10. Vi vejledte de unge på stedet om reglerne, og sagen endte med, at de rettede sig efter vores henstilling og fordelte sig, siger fungerende vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller, at politiet skelner mellem private hjem og offentlige områder, når de skal agere efter de nye corona-retningslinjer.

- Når festen er i et privat hjem, kan vi kun vejlede og henstille til, at folk overholder reglerne om ikke at samles mere end 10 personer, forklarer Stig Simonsen.

Politiet skelner mellem private hjem og offentlige områder, når de skal agere efter de nye corona-retningslinjer. Arkivfoto
Annonce

Kedeligt og svært

Fra SSP i Hedensted Kommune lyder også en klar opfordring til de unge om at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og blive hjemme.

- Vi ved godt, at det både er kedeligt, lidt svært og føles ret tarveligt, men lige nu er det vigtigt, at vi hjælper hinanden, står sammen og viser hensyn - også selvom det kan føles helt overskueligt, at man ikke kan mødes med venner og veninder i samme omfang som før, siger Birgit Fisker, SSP-koordinator i Hedensted.

Kommunens SSP-team har sendt et brev ud til forældre i Hedensted Kommune, hvor de opfordrer til, at man tager en snak med de unge om, hvorfor det er så vigtigt at minimere risikoen for coronasmitte - også selvom man er ung og rask.

- Det er særligt svært for de unge, fordi de er så enormt afhængige af deres venner. Meget af det sociale samvær kan de få tilgodeset via nettet, men det er selvfølgelig ikke det samme som at være sammen i virkeligheden. Så tag snakken med dem, lyder SSP-teamets opfordring.

Annonce

Mødtes på skoler

Det er Birgit Fiskers fornemmelse, at mange af de unge forstår alvoren af coronakrisen, men hun er alligevel bekymret.

- Det var netop omkring det her tidspunkt sidste år, at de unge begyndte at samles på offentlige steder, fx ved Hedensted Skole, for at holde fest om aftenen. Vi kan godt være bekymrede for, at det sker igen, særligt nu hvor alt andet er lukket for de unge, siger hun.

Sidste weekend var der unge samlet ved både Hedensted og Løsning Skole, det sidste sted blev der begået hærværk.

- Når vejret er godt, bliver det tilsyneladende endnu sværere for en gruppe af de unge at lytte til de voksnes formaninger, konstaterer Birgit Fisker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce