Annonce
112

Politiet fik to gæs aflivet ved Svanedammen: De var for aggressive

Der har i mange år været gæs at se ved Svanedammen i Juelsminde. Den seneste tid har der været to, og de har været upopulære blandt nogle beboere. Nu er de væk. Hvorvidt der er tale om canadagæs, som på billedet, vides dog ikke. Arkivfoto: Mette Mørk
Politiet har fået to gæs ved Svanedammen i Juelsminde skudt efter anmeldelse om, at de optrådte aggressivt og fløj på cyklister.
Annonce

Juelsminde: Der er ænder, men ingen gæs at fodre ved Svanedammen i Juelsminde i disse dage.

Dammens to gæs er væk.

De er blevet fjernet, fordi de har skabt utryghed ved at optræde aggressivt og angribe folk, der færdes omkring dammen, fortæller landbetjent i Juelsminde Steen Ibsen, Sydøstjyllands Politi.

Han har flere gange hørt om problemer med gæssene fra borgere, og torsdag i sidste uge kom der en anmeldelse fra en beboer ved dammen. Vedkommende havde ved flere lejligheder oplevet, at fuglene fløj på ham, så han måtte sparke ud for at få dem væk.

Beboeren kunne også fortælle, at en dame på et andet tidspunkt var væltet af sin cykel, fordi gæssene fløj på hende.

- Det dur ikke. Det kan være et barn næste gang. Så jeg fik en jæger med ned til dammen fredag morgen for at aflive dem, siger Steen Ibsen.

Gæssene blev skudt med en salonriffel og kaliber 22 lidt i seks om morgenen.

Svanedammen er blevet forskønnet og et sted, som mange besøger i Juelsminde, bl.a. for at fodre ænder og gæs. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Beboer er forarget

Nedskydningen falder ikke i god jord hos Lennart Nielsen, der bor et stenkast fra dammen og sætter pris på gæssene.

Han har ikke oplevet andet end lidt småjag fra dem og mener, at folk bare skal holde lidt bedre afstand til dem.

- Der har været gæs deromme i rigtig mange år, og mange har haft glæde af at komme og se på dem og fodre dem. Jeg synes, det er helt forrykt. Vi kunne have fanget dem og flyttet dem, hvis der var et problem med lige netop dem her, siger han.

Til det siger landbetjent Steen Ibsen:

- Det kan godt ske, at man kunne det. Men det var ikke den afgørelse, jeg traf. Der vil altid være nogle, der mener, at man ikke skulle gøre det. Men det er nu sådan, det er blevet.

Tiden må vise, om nye gæs slår sig ned på Svanedammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce