Annonce
Horsens

Politiet lukkede Facebook-side: 17-årig bag spredning af sladder

Skærmbillede fra den nu lukkede Facebook-side Horsens' sladder, som en 17-årig dreng stod bag.
HORSENS - Det var en 17-årig dreng fra Horsens, som stod bag den kontroversielle Facebook-side "Horsens' sladder", som avisen omtalte i går.

Indholdet på siden havde karakter af meget krænkende informationer og rygter om navngivne personer fra Horsens-området. Det blev sendt til den 17-årige administrator, som derefter publicerede oplysningerne på siden til offentlig skue for alle.

LÆS OGSÅ: Horsens' unge hænges igen ud på internettet

Facebook-siden blev oprettet mandag ved 10.40-tiden, og i løbet af få timer fik den mere end 530 likes. Dvs. folk, der tilkendegiver, at de synes godt om siden.

- En 38-årig kvinde henvendte sig hos os, da hun mente, indholdet var af så krænkende og stødende karakter, at hun ville anmelde det. Vi tog en snak med hende, og samtidig blev vi kontaktet af en medarbejder fra street-teamet under SSP-samarbejdet, som fortalte, at en gruppe unge piger følte sig udstillet på netop den Facebook-side. Det var de kede af, forklarer vicepolitikommissær Jesper Julian Christensen fra Sydøstjyllands Politis forebyggelsesafdeling.
LÆS OGSÅ: Politiet vil ikke kontrollere sladder

Tog en alvorssnak med ung administrator

Én af hans politifolk tog sammen med en SSP-medarbejder ud til en 17-årig dreng fra Horsens, som de vidste, formentlig stod bag siden.

- Vi tog en snak med drengen og hans forældre. Han fandt sin computer frem og viste os indholdet, som vi gennemgik sammen. Vi vurderede, at der ikke var begået nogen overtrædelse af straffeloven, hvorfor det ikke var en politimæssig sag, men drengen kunne godt se, at det var noget skidt, han havde gang i, så han lukkede siden ned kl. 17.30, mens vi så på det, siger Jesper Julian Christensen, der påpeger, at den 17-årige selv var overrasket over den opmærksomhed og livlige aktivitet, hans side havde oplevet.

- Han forklarede os, at han ikke havde overvejet konsekvenserne ved at oprette den side særligt nøje. Det greb pludselig om sig, og han kunne godt selv se, at indholdet var krænkende.

Foruden den 17-årige var en anden dreng involveret i siden som medadministrator, som politiet også har været i kontakt med.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce