Annonce
Østjylland

Politiet lå på lur: Vaks bankmand afslørede sms-snyder fra Den Blå Avis

Fup-sms'er med beskeder om, at et beløb er gået ind på en given konto, er svindlernes hotteste våben i forsøget på at franarre mennesker penge. Foto: Scanpix
En erfaren bankmand lod sig ikke snyde af en falsk sms, da han ville sælge sin mobil på nettet. Derfor kunne politiet anholde en 16-årig på McDonald's.

RISSKOV: Mange lader sig snyde af falske sms'er eller fupmeddelelser på nettet, der skal franarre folk deres kontanter eller koder til kontier. En vaks bankmand lod sig ikke snyde af falsk sms.

Derfor kunne politiet, der lå på lur ved McDonald's i Risskov, efterfølgende fredag anholde en ung mand, der ville svindle kontanter fra bankmanden.

Den 45-årige mand havde sat sin iPhone til salg på Den Blå Avis og var fredag eftermiddag telefonisk blevet kontaktet af en mand, der var interesseret i at købe telefonen. De to parter blev enige om en pris, og køberen oplyste, at han havde overført pengene, og at de ville være på sælgers konto inden for 24 timer, fortæller Østjyllands politi i sin døgnrapport.

Den 45-årige sælger fik kort efter en sms, der så ud som om den kom fra Danske Bank. I sms'en lød det, at banken havde godkendt overførslen, og at pengene ville bliver overført til hans konto i løbet af 24 timer. Men den 45-årige mand arbejder som bankmand, og han var ret overbevist om, at der var tale om en falsk sms. Ved nærmere undersøgelse kunne han også konstatere, at det registreringsnummer (reg. nr.) og kontonummer, som fremgik af sms’en, ikke eksisterede.

Manden kontaktede derfor politiet og fortalte, at han havde aftalt at mødes med køberen ved McDonald’s på Grenaavej i Risskov for at overlevere telefonen. Så da køberen dukkede op som aftalt, lå politiet på lur, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsøg på bedrageri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce