Annonce
Horsens

Politiet holder fortsat kortene tæt til kroppen i drabssag

En 71-årig kvinde blev tidligt søndag morgen fundet dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup. Sydøstjyllands Politi holder dog fortsat kortene tæt ind til kroppen og vil ikke oplyse drabsårsagen eller kvindens relation til den 32-årige mand, der er fængslet i sagen. Foto: Peter Hald
Afventer erklæringer fra retsmedicineren i sagen om den dræbte 71-årige kvinde fra Brædstrup, der i søndags blev fundet død i sit hjem.

Brædstrup: Sydøstjyllands Politi er fortsat meget tilbageholdende med oplysninger i sagen om den 71-årige kvinde, der søndag morgen blev fundet dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup.

- Vi har endnu ikke modtaget erklæringen fra retsmedicineren efter obduktionen i mandags, og den afventer vi i forhold til at udtale os om dødsårsagen, siger politikommissær Rune Rehnberg.

Politiet fik anmeldelsen om en livløs kvinde i huset søndag kl. 7.18. Klokken 7.48 anholdt politiet en 32-årig mand og sigtede ham for manddrab.

Han nægter sig skyldig i drab, men erkender dødsvold. Manden blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce

Mangler underretning

Politiet oplyste efter fundet af den dræbte kvinde, at der er en relation mellem hende og den fængslede mand.

Hvilken relation ønsker Rune Rehnberg stadig ikke at uddybe.

- Indtil vi er sikre på, at alle pårørende er underrettet, kan vi ikke udtale os om relationen mellem de to lød det fredag fra politikommissæren.

Og, tilføjer han:

- Det er en sag, der kører for lukkede døre, så vi kan kun udtale os i begrænset omfang, og først når vi har erklæringer, og alle er underrettet, siger han.

Kvinden blev dræbt på et tidspunkt mellem lørdag midnat og søndag morgen. Den nu fængslede mand har folkeregisteradresse i Nordjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Frank Lampard slog sin læremester

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce