Annonce
Horsens

Politiet holder fortsat kortene tæt til kroppen i drabssag

En 71-årig kvinde blev tidligt søndag morgen fundet dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup. Sydøstjyllands Politi holder dog fortsat kortene tæt ind til kroppen og vil ikke oplyse drabsårsagen eller kvindens relation til den 32-årige mand, der er fængslet i sagen. Foto: Peter Hald
Afventer erklæringer fra retsmedicineren i sagen om den dræbte 71-årige kvinde fra Brædstrup, der i søndags blev fundet død i sit hjem.

Brædstrup: Sydøstjyllands Politi er fortsat meget tilbageholdende med oplysninger i sagen om den 71-årige kvinde, der søndag morgen blev fundet dræbt i sit hjem på Klovenhøjvej i Brædstrup.

- Vi har endnu ikke modtaget erklæringen fra retsmedicineren efter obduktionen i mandags, og den afventer vi i forhold til at udtale os om dødsårsagen, siger politikommissær Rune Rehnberg.

Politiet fik anmeldelsen om en livløs kvinde i huset søndag kl. 7.18. Klokken 7.48 anholdt politiet en 32-årig mand og sigtede ham for manddrab.

Han nægter sig skyldig i drab, men erkender dødsvold. Manden blev søndag varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce

Mangler underretning

Politiet oplyste efter fundet af den dræbte kvinde, at der er en relation mellem hende og den fængslede mand.

Hvilken relation ønsker Rune Rehnberg stadig ikke at uddybe.

- Indtil vi er sikre på, at alle pårørende er underrettet, kan vi ikke udtale os om relationen mellem de to lød det fredag fra politikommissæren.

Og, tilføjer han:

- Det er en sag, der kører for lukkede døre, så vi kan kun udtale os i begrænset omfang, og først når vi har erklæringer, og alle er underrettet, siger han.

Kvinden blev dræbt på et tidspunkt mellem lørdag midnat og søndag morgen. Den nu fængslede mand har folkeregisteradresse i Nordjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Annonce