Annonce
forside

Politiet har sat navn på den nye lokalbetjent

Brædstrup har været uden en lokal betjent, siden landbetjent Flemming Bækgaard stoppede i slutningen af oktober sidste år. Arkivfoto: Morten Pape

Fra 1. februar er der igen en landbetjent på fuld tid i Brædstrup. Han vil blive præsenteret for byen ved en åben reception, hvor folk får mulighed for at hilse på.

Brædstrup: Brædstrup har igen fået en lokal betjent. Tommy Pedersen er navnet på byens nye politibetjent, som i fremtiden skal sørge for god ro og orden i Brædstrup og opland.

Tommy Pedersen starter officielt på fuld tid 1. februar, men han er allerede så småt i gang i jobbet, idet han friholdes så meget så muligt fra patrulje i Horsens. Dermed kan byens nye lokalbetjent, som er hans officielle titel - og ikke landbetjent som tidligere - allerede nu bruge tiden på at lære byen og dens borgere at kende.

- Vi har valgt at friholde den nye lokalbetjent fra patruljer så meget som muligt for at få ham hurtigt i gang. Der vil komme en officiel reception, hvor vi byder Tommy velkommen til byen i uge 6. Borgerne skal vide, at de har fået en lokalbetjent igen, og derfor får borgere og samarbejdspartnere en mulighed for at hilse på, siger fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Det er vigtigt for os at have en lokal forankret betjent i Brædstrup, og vi er glade for, vi nu har fået lukket hullet, efter den tidligere landbetjent stoppede. Poul Steffensen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Vigtig med lokal forankring

Brædstrup har været uden lokal betjent, siden Flemming Bækgaard gik på pension i slutningen af oktober. Siden har Sydøstjyllands Politi haft en ansættelsesrunde, og ifølge den fungerende vicepolitiinspektør er man nu glade for at have fundet den rigtige mand til jobbet.

- Det er vigtigt for os at have en lokal forankret betjent i Brædstrup, og vi er glade for, vi nu har fået lukket hullet, efter den tidligere landbetjent stoppede. Med det nye udspil Nærhed og Tryghed fra justitsministeren med mobile politienheder, er nærhed og borgernes tryghed i at have en lokal betjent virkelig kommet i fokus. Derfor er vi også glade for, at vi i vores politikreds har valgt at opretholde lokalbetjentene, siger Poul Steffensen.

Byens nye lokalbetjent får en række varierende opgaver. Ud over den generelle opgave som at sikre fred, sikkerhed og orden og skride ind over for lovovertrædelser, er lokalbetjenten også en del af det lokale SSP-samarbejde med skolerne. Derudover deltager lokalbetjenten også, når der er sket færdselsuheld, tyveri, indbrud, hærværk, brand, arbejdsulykker og i forebyggende arbejde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce