Annonce
Horsens

Politiet efterlyser vidner: Pige ramt af skud i baglåret

Sydøstjyllands Politi efterlyser vidner til en episode natten til søndag, hvor en 17-årig pige blev skudt i baglåret. Arkivfoto
Vicepolitiinspektør: Vi ser med stor alvor på sagen og vil meget gerne høre fra nogen, der kunne have oplysninger om gerningsmændene.

Horsens: En 17-årig pige fra Horsens blev natten til søndag ramt af det, der formentlig er et skud fra et luftgevær eller en luftpistol, da hun krydsede Nørrebrogade i Horsens.

Nu søger politiet vidner til episoden, der fandt sted omkring kl. 1.30 søndag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev skuddet formentlig affyret fra en mørk personbil.

- Pigen var i selskab med tre veninder, og den enes mor skulle komme og hente dem. På vej mod mødestedet krydsede de Nørrebrogade ved Falckstationen. En mørk personbil kørte forbi dem, og de hørte et højt knald. Den 17-årige mærkede, hvad der føltes som et "bid" i baglåret, skriver politiet i et Facebookopslag, hvor de opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Den 17-årige pige blev kørt til skadestuen i Horsens, hvor et blyhagl senere blev fjernet fra hendes baglår.

Pigerne har fortalt politiet, at de mener, skuddet kom fra bilen, der passerede dem ved Falckstationen. De har beskrevet bilen som en mindre mørk personbil med nedrullet vindue. Der blev spillet høj musik i bilen, som kom kørende i retning mod byen.

- Hvis du har set bilen, hørt om lignende episoder eller på anden måde har tip om, hvem gerningsmændene kan være, så kontakt os, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, der understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen.

- Vi har ikke - mig bekendt - haft lignende sager for nylig. Vi har tidligere set sager, hvor der er tale om børn, der har leget med luftvåben. Men der er næppe tale om børn i denne sag, da episoden fandt sted om natten, siger Lars Peter Madsen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce