Annonce
Horsens

Politiet efterlyser vidner: Pige ramt af skud i baglåret

Sydøstjyllands Politi efterlyser vidner til en episode natten til søndag, hvor en 17-årig pige blev skudt i baglåret. Arkivfoto
Vicepolitiinspektør: Vi ser med stor alvor på sagen og vil meget gerne høre fra nogen, der kunne have oplysninger om gerningsmændene.

Horsens: En 17-årig pige fra Horsens blev natten til søndag ramt af det, der formentlig er et skud fra et luftgevær eller en luftpistol, da hun krydsede Nørrebrogade i Horsens.

Nu søger politiet vidner til episoden, der fandt sted omkring kl. 1.30 søndag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev skuddet formentlig affyret fra en mørk personbil.

- Pigen var i selskab med tre veninder, og den enes mor skulle komme og hente dem. På vej mod mødestedet krydsede de Nørrebrogade ved Falckstationen. En mørk personbil kørte forbi dem, og de hørte et højt knald. Den 17-årige mærkede, hvad der føltes som et "bid" i baglåret, skriver politiet i et Facebookopslag, hvor de opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Den 17-årige pige blev kørt til skadestuen i Horsens, hvor et blyhagl senere blev fjernet fra hendes baglår.

Pigerne har fortalt politiet, at de mener, skuddet kom fra bilen, der passerede dem ved Falckstationen. De har beskrevet bilen som en mindre mørk personbil med nedrullet vindue. Der blev spillet høj musik i bilen, som kom kørende i retning mod byen.

- Hvis du har set bilen, hørt om lignende episoder eller på anden måde har tip om, hvem gerningsmændene kan være, så kontakt os, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, der understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen.

- Vi har ikke - mig bekendt - haft lignende sager for nylig. Vi har tidligere set sager, hvor der er tale om børn, der har leget med luftvåben. Men der er næppe tale om børn i denne sag, da episoden fandt sted om natten, siger Lars Peter Madsen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce