Annonce
Horsens

Politiet efterlyser vidner: Pige ramt af skud i baglåret

Sydøstjyllands Politi efterlyser vidner til en episode natten til søndag, hvor en 17-årig pige blev skudt i baglåret. Arkivfoto
Vicepolitiinspektør: Vi ser med stor alvor på sagen og vil meget gerne høre fra nogen, der kunne have oplysninger om gerningsmændene.

Horsens: En 17-årig pige fra Horsens blev natten til søndag ramt af det, der formentlig er et skud fra et luftgevær eller en luftpistol, da hun krydsede Nørrebrogade i Horsens.

Nu søger politiet vidner til episoden, der fandt sted omkring kl. 1.30 søndag.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev skuddet formentlig affyret fra en mørk personbil.

- Pigen var i selskab med tre veninder, og den enes mor skulle komme og hente dem. På vej mod mødestedet krydsede de Nørrebrogade ved Falckstationen. En mørk personbil kørte forbi dem, og de hørte et højt knald. Den 17-årige mærkede, hvad der føltes som et "bid" i baglåret, skriver politiet i et Facebookopslag, hvor de opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Den 17-årige pige blev kørt til skadestuen i Horsens, hvor et blyhagl senere blev fjernet fra hendes baglår.

Pigerne har fortalt politiet, at de mener, skuddet kom fra bilen, der passerede dem ved Falckstationen. De har beskrevet bilen som en mindre mørk personbil med nedrullet vindue. Der blev spillet høj musik i bilen, som kom kørende i retning mod byen.

- Hvis du har set bilen, hørt om lignende episoder eller på anden måde har tip om, hvem gerningsmændene kan være, så kontakt os, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, der understreger, at politiet ser med stor alvor på sagen.

- Vi har ikke - mig bekendt - haft lignende sager for nylig. Vi har tidligere set sager, hvor der er tale om børn, der har leget med luftvåben. Men der er næppe tale om børn i denne sag, da episoden fandt sted om natten, siger Lars Peter Madsen.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce