Annonce
Horsens

Politiet efterlyser grøn bil efter påkørsel af cyklist

Arkivfoto

Brædstrup: En 18-årig kvindelig cyklist fra Hornsyld blev tirsdag 18. juni kl. 12.30 ramt af en bil, da hun kom kørende på Søndergade i Brædstrup.

Uheldet skete, da bilen ville overhale cyklisten, men med sidespejlet kom til at ramme hendes styr. Det fik cyklisten til at vælte.

Bilisten kørte videre efter uheldet uden at give sig til kende, men nu efterlyses han eller hun af politiet.

- Det er meget muligt, at bilisten slet ikke er klar over, at han eller hun ramte cyklisten, da der var tale om et lille puf. Men vi vil meget gerne tale med vedkommende, siger politikommissær Mick Klausen, der opfordrer bilisten eller eventuelle vidner til at henvende sig til landbetjenten i Brædstrup.

Mick Klausen oplyser, at cyklisten har fortalt, at der var tale om en grøn bil. Hun har også fortalt politiet, at to børn så uheldet.

- Vi vil også gerne tale med de to børn. Derfor opfordrer vi forældre til at henvende sig, hvis deres børn har fortalt om det derhjemme, siger Mick Klausen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce