Annonce
Horsens

Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden i Horsens, da en 22-årig mand påskelørdag blev udsat for et voldsomt overfald, der endte med at koste ham livet. De to mænd, der er sigtet i sagen, fik torsdag deres varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger. Arkivfoto
To unge mænd, der har siddet varetægtsfængslet i to måneder - sigtet for at stå bag dødelig vold - fik torsdag deres fængsling forlænget med yderligere fire uger.

Horsens: Anklagemyndigheden er stadig ikke helt klar til at rejse tiltale mod to mænd på 18 og 20 år, der gennem to måneder har siddet varetægtsfængslet, sigtet for et voldsomt overfald på en 22-årig mand i Lunden i Horsens i påsken.

Den 22-årige pådrog sig en hjerneblødning ved overfaldet, og han kom ikke til bevidsthed, før han godt to døgn senere døde af sine kvæstelser.

- Vi mangler stadig nogle efterforskningsskridt, inden vi er klar til et anklageskrift i sagen, oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi, som ikke ønsker at uddybe yderligere, hvilke efterforskningsskridt der er tale om.

Torsdag indvilgede de to mænd i at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Annonce

Fik ultimatum

De to mænd, der begge er fra Horsens, har siddet varetægtsfængslet siden 25. april. De meldte sig selv til politiet, efter politiet - efter masser af vidnehenvendelser og en gennemgang af tekniske spor fra Lunden - havde stillet dem et ultimatum: "Vi ved, hvem I er, og vi offentliggør jeres navn og billede, hvis I ikke melder jer inden for seks timer."

Det fik hurtigt de to til at melde sig, og de blev sigtet for overfaldet. I grundlovsforhøret blev de sigtet for at have udsat den nu afdøde 22-årige mand fra Horsens for grov vold påskelørdag. Overfaldet skete i Lunden ved Horsens Kunstmuseum, hvor den 22-årige - ifølge sigtelsen - bl.a. blev sparket i hovedet og udsat for stump vold med slag og knæspark.

Mændene er sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246, der omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter." Strafferammen er op til seks års fængsel, men hvis angrebet har været af så grov karakter, at offeret har fået alvorlige skader eller er afgået ved døden, så kan straffen stige til op til 10 års fængsel.

De to mænd nægter sig skyldige i dødsvolden. De ønskede ikke at udtale sig, da de blev fremstillet i grundlovsforhøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce