Annonce
Horsens

Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden i Horsens, da en 22-årig mand påskelørdag blev udsat for et voldsomt overfald, der endte med at koste ham livet. De to mænd, der er sigtet i sagen, fik torsdag deres varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger. Arkivfoto
To unge mænd, der har siddet varetægtsfængslet i to måneder - sigtet for at stå bag dødelig vold - fik torsdag deres fængsling forlænget med yderligere fire uger.

Horsens: Anklagemyndigheden er stadig ikke helt klar til at rejse tiltale mod to mænd på 18 og 20 år, der gennem to måneder har siddet varetægtsfængslet, sigtet for et voldsomt overfald på en 22-årig mand i Lunden i Horsens i påsken.

Den 22-årige pådrog sig en hjerneblødning ved overfaldet, og han kom ikke til bevidsthed, før han godt to døgn senere døde af sine kvæstelser.

- Vi mangler stadig nogle efterforskningsskridt, inden vi er klar til et anklageskrift i sagen, oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi, som ikke ønsker at uddybe yderligere, hvilke efterforskningsskridt der er tale om.

Torsdag indvilgede de to mænd i at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Fik ultimatum

De to mænd, der begge er fra Horsens, har siddet varetægtsfængslet siden 25. april. De meldte sig selv til politiet, efter politiet - efter masser af vidnehenvendelser og en gennemgang af tekniske spor fra Lunden - havde stillet dem et ultimatum: "Vi ved, hvem I er, og vi offentliggør jeres navn og billede, hvis I ikke melder jer inden for seks timer."

Det fik hurtigt de to til at melde sig, og de blev sigtet for overfaldet. I grundlovsforhøret blev de sigtet for at have udsat den nu afdøde 22-årige mand fra Horsens for grov vold påskelørdag. Overfaldet skete i Lunden ved Horsens Kunstmuseum, hvor den 22-årige - ifølge sigtelsen - bl.a. blev sparket i hovedet og udsat for stump vold med slag og knæspark.

Mændene er sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246, der omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter." Strafferammen er op til seks års fængsel, men hvis angrebet har været af så grov karakter, at offeret har fået alvorlige skader eller er afgået ved døden, så kan straffen stige til op til 10 års fængsel.

De to mænd nægter sig skyldige i dødsvolden. De ønskede ikke at udtale sig, da de blev fremstillet i grundlovsforhøret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce