Annonce
Horsens

Politiet efterforsker stadig sag om dødsvold i Lunden

Der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden i Horsens, da en 22-årig mand påskelørdag blev udsat for et voldsomt overfald, der endte med at koste ham livet. De to mænd, der er sigtet i sagen, fik torsdag deres varetægtsfængsling forlænget i yderligere fire uger. Arkivfoto
To unge mænd, der har siddet varetægtsfængslet i to måneder - sigtet for at stå bag dødelig vold - fik torsdag deres fængsling forlænget med yderligere fire uger.

Horsens: Anklagemyndigheden er stadig ikke helt klar til at rejse tiltale mod to mænd på 18 og 20 år, der gennem to måneder har siddet varetægtsfængslet, sigtet for et voldsomt overfald på en 22-årig mand i Lunden i Horsens i påsken.

Den 22-årige pådrog sig en hjerneblødning ved overfaldet, og han kom ikke til bevidsthed, før han godt to døgn senere døde af sine kvæstelser.

- Vi mangler stadig nogle efterforskningsskridt, inden vi er klar til et anklageskrift i sagen, oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi, som ikke ønsker at uddybe yderligere, hvilke efterforskningsskridt der er tale om.

Torsdag indvilgede de to mænd i at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Annonce

Fik ultimatum

De to mænd, der begge er fra Horsens, har siddet varetægtsfængslet siden 25. april. De meldte sig selv til politiet, efter politiet - efter masser af vidnehenvendelser og en gennemgang af tekniske spor fra Lunden - havde stillet dem et ultimatum: "Vi ved, hvem I er, og vi offentliggør jeres navn og billede, hvis I ikke melder jer inden for seks timer."

Det fik hurtigt de to til at melde sig, og de blev sigtet for overfaldet. I grundlovsforhøret blev de sigtet for at have udsat den nu afdøde 22-årige mand fra Horsens for grov vold påskelørdag. Overfaldet skete i Lunden ved Horsens Kunstmuseum, hvor den 22-årige - ifølge sigtelsen - bl.a. blev sparket i hovedet og udsat for stump vold med slag og knæspark.

Mændene er sigtet efter straffelovens paragraf 245 og 246, der omhandler "legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter." Strafferammen er op til seks års fængsel, men hvis angrebet har været af så grov karakter, at offeret har fået alvorlige skader eller er afgået ved døden, så kan straffen stige til op til 10 års fængsel.

De to mænd nægter sig skyldige i dødsvolden. De ønskede ikke at udtale sig, da de blev fremstillet i grundlovsforhøret.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce