Annonce
Horsens

Politiet efter dødsvold: Lunden er ikke et farligt sted

Der var tilsyneladende masser af mennesker til stede i Lunden, da en 22-årig mand fra Horsens lørdag aften blev overfaldet. Men ingen af vidnerne til overfaldet har endnu kunnet hjælpe politiet til at anholde gerningsmændene til overfaldet, der endte med at koste den 22-årige livet. Foto: Camilla Boesen
Intet tyder på, at det var et tilfældigt møde, der fandt sted, da en 22-årig mand lørdag aften blev overfaldet i Lunden. Overfaldet kostede ham livet.

Horsens: Selvom en 22-årig mand lørdag blev overfaldet og udsat for meget grov vold, der endte med at koste ham livet, i Lunden i Horsens, så skal horsensianerne ikke være bekymrede for at opholde sig i midtbyens grønne åndehul.

- Lunden er absolut ikke et farligt sted at opholde sig. Sådan ser vi slet ikke på det. Vores efterforskning peger på, at der ikke var tale om et tilfældigt overfald, da den 22-årige blev udsat for vold. Noget tyder på, at de tre - ofret og de to gerningsmænd - vidste, hvem hinanden var, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser desuden, at politiet arbejder videre mod at finde gerningsmændene til det voldsomme overfald, hvor den 22-årige bl.a. blev sparket i hovedet. Han blev kørt på sygehuset, hvor han døde natten til tirsdag.

- Vi har fået mange henvendelser og tip fra folk, der var til stede i Lunden. Nogle af dem har set overfaldet, andre har set andre ting i Lunden. Vi har afhørt en del af dem, og vi skal have afhørt flere i løbet af dagen, siger Lars Peter Madsen.

Annonce

Flere tip tirsdag

Også efter det tirsdag morgen kom frem, at den 22-årige, der var fra Horsens, ikke overlevede de kvæstelser, han fik ved overfaldet lørdag aften, har flere henvendt sig til politiet.

- Flere har kontaktet os i løbet af i dag. Dem skal vi nu have talt mere med, siger Lars Peter Madsen.

Ifølge politiet har vidner fortalt, at der var rigtig mange mennesker til stede i Lunden, da overfaldet fandt sted lørdag aften omkring kl. 18.40.

- Vi vil stadig meget gerne opfordre alle dem, der var i Lunden, til at henvende sig til os, siger Lars Peter Madsen.

Ingen mistænkte

Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet har fået en del tip også om eventuelle gerningsmænd til overfaldet.

- Men vi har ikke fået tip, der er så konkrete, at vi har talt med mistænkte endnu, siger han.

Lars Peter Madsen ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt motivet til overfaldet skal findes i et kriminelt forhold, eller på hvilken måde politiet mener, parterne kendte hinanden.

Hvis du har tip i sagen, kan politiet kontaktes på tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce