Annonce
Indland

Politiet jagter ung mand efter eksplosion

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Københavns Politi opfordrer fortsat borgere til at henvende sig i sag om eksplosion ved lokal politistation.

Københavns Politi har indtil videre modtaget henvendelser fra 98 borgere i forbindelse med eksplosionen på den lokale politistation på Nørrebro, der fandt sted natten til lørdag.

Det oplyser politiet på Twitter lørdag aften.

- Vi takker for hjælpen og opfordrer fortsat folk til kontakte os på 1-1-4, hvis de mener at have observeret noget, skriver politiet.

Ved et pressemøde tidligere på dagen gav chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov oplysninger om den formodede gerningsmand bag eksplosionen.

Blandt andet bar vedkommende på en sort plastikpose med teksten "Solid". Det var først meldt ud, at der var tale om en pose fra Rema 1000.

- Gerningsmanden kommer gående ad Hermodsgade mod Tagensvej. Han bærer en plastikpose. Der er tale om en mørk pose med "Solid" på den ene side og et lyst udråbstegn på den anden side, sagde Jørgen Bergen Skov.

Ifølge chefpolitiinspektøren stillede gerningsmanden posen på fortovet ved indgangen til politistationen, hvorefter den kort efter blev bragt til sprængning.

Herefter forlod han stedet mod Sigurdsgade og videre mod Titangade og nordpå mod Vermundsgade.

Den formodede gerningsmand beskrives som en mand i alderen 15-25 år, 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning.

Han var iført en sort jakke med afstivet skygge på hætten og hætten trukket over hovedet, mørke løstsiddende bukser med en lomme på højre bukseben, lyst mærke på lommen på buksebenet og sorte sko med sorte såler.

Personer, der har været i området natten til lørdag mellem klokken 03.15 og 03.30, vil politiet gerne i kontakt med på telefonnummer 114.

Særligt efterlyser politiet en fører af en lys bil, en taxachauffør, to cyklister og en person iført lyse sko, der kom gående ad Hermodsgade fra Tagensvej og fik øje på den efterladte pose og derefter vendte sig rundt og løb bort.

Det var klokken 03.18, at der skete en eksplosion ved Københavns Politis nærpolitistation på Hermodsgade 3 på Nørrebro.

Ingen personer kom alvorligt til skade ved eksplosionen.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelse fra Københavns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

HIC

Mestrene satte HIC på plads

Annonce