Annonce
Østjylland

Politiet: Corona får fartglade til at flokkes til gaderæs i stor stil

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier
Annonce

I mangel på adspredelse og underholdning flokkes unge til gaderæs i stor stil i coronaens skygge. Der har i sommerens løb og de første uger af september fundet usædvanlig mange tilfælde af gaderæs sted, skriver TV Syd.

Således måtte Syd- og Sønderjyllands Politi rykke ud onsdag aften efter en anmeldelse om gaderæs på Nørrebrogade i Esbjerg.

Da politiet mødte op, forsvandt de unge hurtigt i deres biler og samlede igen senere flere steder i Esbjerg, hvor politiet også fandt frem til dem og kontrollerede biler og deres chauffører.

Det udløste i alt 14 sigtelser for blandt andet fejl og mangler ved bilerne, som var ændret på ulovlig vis efter politiets opfattelse.

Annonce

Flere tilfælde

Det var så langt fra første gang i de seneste måneder, at politiet slog til mod gaderæs.

Både i Aabenraa, Hammelev og Holsted har Syd- og Sønderjyllands Politi stoppet gaderæs, ligesom Sydøstjyllands Politi jævnligt har gjort det i bl.a. Horsens, Hedensted og Vejle denne sommer. Også andre politikredse i Jylland har oplevet samme tendens.

- Vi tror, at de unge keder sig under corona-nedlukningen af forlystelseslivet på grund og derfor samles oftere på gader og parkeringspladser til ræs og samvær, siger lederen af færdselspolitiet i Syd- og Sønderjylland, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, til tv-kanalen.

Ifølge ham er det helt usædvanligt, at der køres gaderæs på hverdagsaftener - det plejer at være fredage og lørdage.

Torsdag aften oplyser vagtchef Claus Skovgaard hos Syd- og Sønderjyllands Politi, at der indtil kort før klokken 22 endnu ikke var konstateret gaderæs i politikredsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Over 200 elever og lærere hjemsendt: Tre skoler i Horsens ramt af coronasmitte

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce