Annonce
Danmark

Politiet beklager manglende opfølgning i trist hundesag: - Det er ikke godt nok

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, fortæller Søren Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Der blev aldrig aftalt en opfølgning, da en anmelder tirsdag aften ringede med bekymringen om, at en hund stod fastbundet til et træ i Hedensted. Konsekvensen blev, at hunden tilbragte hele natten alene i voldsomt blæst og regnvejr.

Dagen efter, en mindre hund natten til onsdag blev efterladt fastbundet til et træ over for Rema 1000 i Hedensted, beklager Sydøstjyllands Politi, at der ikke blev fulgt op på den oprindelige anmeldelse.

Vagtcentralen modtog ellers en anmeldelse tirsdag ved 20-tiden, da den lukkeansvarlige kunne konstatere, at en påvirket kunde var gået uden hunden. Da den var blevet efterladt i kulde og blæst, var den i så ophidset et humør, at det var umuligt at nærme sig den.

Leder af vagtcentralen Søren Frederiksen har lyttet anmeldelsen igennem, hvori han kan konstatere, at det blev aftalt at fremlyse hunden og ellers vente på, om kunden opdagede sin forglemmelse og vendte tilbage.

Til gengæld blev det ikke aftalt, hvordan der skulle følges op på anmeldelsen - og resultatet blev, at hunden var efterladt frem til næste formiddag, hvor medejer Elise Balling fra det tilstødende firma Sign Service lykkedes at få hunden til sig.

- Det er dybt beklageligt, at den skal stå hele natten, og det er bestemt heller ikke vores intention. Det er ikke godt nok, siger Søren Frederiksen.

Annonce

Hørte ikke mere

Under normale omstændigheder forløber sådan en anmeldelse ved, at politiet spørger anmelderen om, hvorvidt vedkommende er i stand til at tage sig af hunden - og i givet fald hvor længe.

Kan det ikke lade sig gøre, skal politiet overtage hunden.

- I dette tilfælde har der været en forventning om, at ejeren ville vende tilbage, og almindeligvis ville nogen ringe igen. Men umiddelbart hører vi ikke mere frem til dagen efter, hvor sagen overtages af landbetjenten, og hunden bliver genforenet med ejeren, siger Søren Frederiksen.

Han slutter, at der efter episoden er optaget en dyreværnssag, som typisk ender ud som en bødesag. Derudover var hunden ifølge Søren Frederiksen heller ikke korrekt øremærket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce