Annonce
112

Politiet afviser kritik fra hundelufter: - Er grundlaget til stede, foretager vi også de nødvendige anholdelser

Der bliver til tider været kørt alt for stærkt på Aarhus Ø, men der er meget lidt vold, siger Østjyllands Politi. Arkivfoto: Kim Haugaard
En 22-årig mand blev efter eget udsagn overfaldet af en større gruppe unge på Aarhus Ø natten til søndag. Hans beskrivelse af hændelsesforløbet står imidlertid i kontrast til betjentenes udlægning.
Annonce

AARHUS: En 22-årig ung mand blev efter eget udsagn antastet og efterfølgende overfaldet af en større gruppe unge mennesker, da han lørdag aften var ude for at lufte hunden på Aarhus Ø.

Vagtchef Bo Christensen fra Østjyllands Politi bekræftede søndag over for Århus Stiftstidende, at politiet blev tilkaldt og talte med den unge hundelufter, men at det foreløbig ikke er endt med en straffesag. For dialogen mellem politi og anmelder var tilsyneladende gået helt galt.

Århus Stiftstidende beskrev den unge mands oplevelser, som han havde delt med omverdenen via Øboernes Facebook-side, hvor han konkluderede, at Aarhus Ø ikke længere er et sikkert sted at bo, og at politiet er ligeglade. Sidstnævnte påstand skete på baggrund af en følelse af, at politiet hellere ville forhøre ham i stedet for at anholde gruppen af mænd, der tilsyneladende stadig var til stede - og blev udpeget af den 22-årige - på Aarhus Ø.

Han bebrejdede Østjyllands Politi, at betjentene lod de skyldige slippe væk i stedet for at anholde dem.

Vi havde en dialog med pågældende, der ønskede at anmelde episoden, men hans efterfølgende beskrivelse af hændelsesforløbet står i kontrast til betjentenes udlægning. Vil man anmelde en episode til politiet, må man også stå ved, hvem man er - det kræver en vis samarbejdsvillighed.

Martin Løye, politiinspektør Østjyllands Politi

Annonce

Hændelsesforløbet står i kontrast til betjentenes udlægning

Århus Stiftstidende har mandag talt med politiinspektør Martin Løye hos Østjyllands Politi for at få en uddybning af episoden på Aarhus Ø natten til søndag. Han afviser klart, at politiet er ligeglade med voldsepisoder og anden kriminalitet. Han vil ikke kommentere den konkrete episode på Aarhus Ø, men siger helt generelt:

- Der kræves et vist grundlag, før vi kan anholde personer, og før vi eventuelt kan rejse en sigtelse. Det er ofte en vurdering, der bliver taget på stedet ud fra den forurettedes beskrivelse og dennes signalement af de eventuelt skyldige. Vi skal altid se på, om der er en rimelig grund, og om mistanken er stor nok, før vi kan begynde at anholde eventuelle skyldige, sagde han til Århus Stiftstidende mandag.

Han ønsker ikke at gå i detaljer omkring, hvad der gik galt i kommunikationen mellem hundelufteren og betjentene, men siger dog.

- Vi havde en dialog med pågældende, der ønskede at anmelde episoden, men hans efterfølgende beskrivelse af hændelsesforløbet står i kontrast til betjentenes udlægning. Vil man anmelde en episode til politiet, må man også stå ved, hvem man er - det kræver en vis samarbejdsvillighed.

Annonce

Politiet har uddelt masser af bøder på Aarhus Ø

På diverse sociale medier er politiet efterfølgende blevet beskyldt for, at være for slappe og for at holde hånden over de kriminelle. Men det har intet på sig, understreger Martin Løye, der også afviser, at politiet var bange for at gribe ind over for "de skyldige".

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der ved flere lejligheder har været en del uro på Aarhus Ø. Vi er meget til stedet og synlige i området og vi har skrevet masser af bøder og sig, men vi er nødt til at være objektive og 100 procent sikre, før vi kan begynde at anholde eventuelle skyldige. Men er grundlaget til stede, foretager vi også de nødvendige anholdelser, forklarer han og lover, at Østjyllands Politi fremover stadig vil være meget til stede i området.

Han forklarer endvidere, at langt hovedparten af den ballade, der har været i bydelen, har skyldtes unge, der kører ræs i deres biler og på den måde laver uro.

- Derimod har der været meget få voldsepisoder derude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce