Annonce
Horsens

Politidirektør ser ingen grund til at afspærre lokale pladser nytårsaften

Husk det nu: Man må højest være 10 forsamlet samme sted. Også nytårsaften. Og politiet vil være massivt til stede i hele Sydøstjyllands Politikreds for at give råd og vejledning om reglerne, lød det fra politidirektør Jørgen Abrahamsen. Foto: Mette Graugaard
Sydøstjyllands Politi holder nytårsaften et vågent øje med, at man ikke forsamles mere end 10 på ét sted og opfordrer folk til at ringe, hvis de oplever, at corona-restriktioner bliver overtrådt.
Annonce

Kolding/Horsens/Vejle/Fredericia: I København spærres Rådhuspladsen af nytårsaften for at hindre, at flere end 10 samles i det offentlige rum. I Sydøstjyllands Politikreds, som dækker Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia og Kolding, bliver der ikke afspærret områder nytårsaften.

- Vi har ikke nogen steder, hvor der er tradition for at samles, som man har med Rådhuspladsen i København, lød forklaringen fra direktør for Sydøstjyllands Politikreds Jørgen Abrahamsen til tirsdagens pressemøde om politiets indsats netop nytårsaften.

- Når diskoteker og værtshuse er åbne, er det i de områder, man typisk samles nytårsaften, men de er jo lukkede i år. Derfor giver det heller ikke nogen mening at lave påbud i de områder, forklarede Jørgen Abrahamsen.

Annonce

Politiet klar med råd og vejledning

Men hvor er det så lige, der er risiko for, at forsamlinger opstår, lød næste spørgsmål som konsekvens af det lukkede natteliv nytårsaften.


Husk at forsamlingsforbuddet gælder lige uden for jeres hoveddør.

Jørgen Abrahamsen, politidirektør


- Det kan være mange steder, men vi vil især være opmærksom i de centrale bydele, hvor vi ser den største risiko. Derfor vil vi være massivt til stede, så politiet kan hjælpe med gode råd og anbefalinger. Men vi vil selvfølgelig også komme ud på villaveje og i de mindre byer, hvor der lige så vel kan opstå forsamlinger. Vi håber, der vil blive taget godt imod råd og vejledning, og ellers har vi også den anden mulighed med bødeblokken og sanktioner, men vi håber ikke, det bliver nødvendigt, lød det fra politidirektøren, som uddelte ros til borgerne i politikredsen, fordi der stort set ikke har været nogle "politimæssige udfordringer" hen over julen.

Samtidig opfordrede han folk til at kontakte politiet, hvis de oplever forsamlinger, der ikke overholder de restriktioner, som skal mindske risikoen for at sprede smitte med corona.

Annonce

Spred jer i mindre grupper

Ellers indskærpede politidirektøren til at overholde corona-restriktionerne om afstand, også når man skal ud og skyde nytårskrudt af. Brug håndsprit og hav få sociale kontakter, men i særdeleshed undgå at overtræde reglerne om forsamlinger i det offentlige rum, hvor man højst må være 10 i en gruppe.

- Nytårsaften har man tradition for at samles mange mennesker, men forsamlinger og et højt smittetal er en dårlig cocktail. Lad være med, som I måske plejer, at samles fra hele villavejen for at skyde nytåret ind sammen eller samles på en offentlig plads i byen. Spred jer i mindre grupper og hold jer til jeres egne gæster og med afstand til hinanden. Så hjælper I med, at smittespredningen ikke eskalerer, lød de gode råd fra politidirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce