Annonce
Udland

Politi: Svenske rockere og kriminelle huserer i lufthavn

En rapport fra politiet i Sverige viser, at kriminelle netværk har kontakter blandt medarbejdere i den svenske lufthavn Arlanda (Arkivfoto).

Kriminelle netværk som Hells Angels har ifølge politiet koblinger til ansatte i Stockholms Arlanda-lufthavn.

Kriminelle netværk trækker tråde til medarbejdere i Arlanda-lufthavnen ved Stockholm.

Det viser en rapport fra det svenske politi, som avisen Ekspressen har fået indsigt i.

Det fremgår i rapporten, at "bemærkelsesværdigt mange koblinger mellem lufthavnsmedarbejdere og kriminelle netværk".

Den giver et overraskende billede af situationen i lufthavnen, der ifølge avisen er klassificeret som særligt beskyttet.

Desuden er Arlanda en befærdet lufthavn, hvor omkring 25 millioner passagerer årligt passerer igennem.

Politiet kobler dele af personalet sammen med rockere, kriminelle netværk og radikaliserede grupper. Det fremgår, at der arbejder "flere individer med kriminelle koblinger" i strategiske positioner i lufthavnen.

Det skal blandt andet være i lufthavnskontrollen, der laver sikkerhedstjek af rejsende og undersøger bagage.

- Dette er bemærkelsesværdigt, ikke mindst fordi lufthavnskontrollører har en tillidspost i forhold til politimyndigheden, står der i rapporten.

Det er kriminelle netværk som rockergruppen Hells Angels, banden Märstanätverket og netværket Tyson, der blandt andet bliver nævnt af politiet.

Grupperne mistænkes for at have kobling til ansatte i lufthavnen. Flere udnytter ifølge politiet deres funktioner til at udføre kriminelle handlinger.

Alle de nævnte netværk er ifølge politiet involveret i smugling af narkotika og voldelige forbrydelser.

Expressen skriver, at der tidligere har været sager om smugling fra lufthavnen. Blandt andet skal toldvæsenet have opdaget folk på Arlanda, der smuglede narkotika. Bagmændene blev senere dømt.

Også lufthavnens paskontrol for kritik i rapporten og beskrives som utilstrækkelig. Det samme gør kameraovervågningen på stedet.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand fik tre sigtelser med hjem fra byen

Mest læste

Udland For abonnenter

Domstol får Johnson til at ligne en politisk amatør

Hvert eneste ord i den skotske kendelse lander som et udæmpet slag på en gongong. For nu har den britiske premierminister, Boris Johnson, domstolenes ord for at have vildledt dronningen, løjet for hende og givet hende et "ulovligt råd" og for lovstridigt at have hjemsendt det britiske parlament. Selv for en mand, som på rekordtid er blevet dyppet i nederlag og rullet i faneflugt, er det et 180 graders cirkelspark. For hvis afgørelsen fra den skotske højesteret står ved magt, har Boris Johnson de facto politisk misbrugt sit embede. På tirsdag går sagen til den britiske højesteret, som skal træffe den endelige afgørelse. Her er konflikten i en nøddeskal: Boris Johnson suspenderede mandag parlamentet for at begynde på en ny samling, og det er i sig selv ikke ulovligt. Den daværende samling var den længste samling i 400 år, og derfor gik premierministeren til dronningen og bad hende formelt hjemsende parlamentet og indkalde til en ny samling. Men her er så problemet: En suspendering sker normalt på et passende tidspunkt, og den er kortvarig. Boris Johnsons suspendering sker midt i den alvorligste britiske krise siden Suez-krisen i 1956, og den strækker sig over fem uger. Ydermere indikerer interne regeringsdokumenter, at motivationen er politisk og handler om, at parlamentet skal blande sig uden om regeringens brexit-politik og ikke føre tilsyn med regeringen, som det hedder i den skotske retsafgørelse. Derfor er Johnsons handling "ulovlig" og en "klar overtrædelse af de almindeligt accepterede regler for offentlige myndigheders adfærd", hedder det. Hvilken konsekvens får det? Juridisk venter vi stadig på den endelige afgørelse fra den britiske højesteret og dermed den endelige afgørelse af, om Boris Johnsons hjemsendelse af parlamentet er ulovlig og skal annulleres. Men politisk er skaden sket, for den føjer sig til billedet af en premierminister og hans chefrådgiver, som forveksler magten med et rænkespil i en politisk ungdomsorganisation. Suspenderingen af parlamentet var angiveligt tænkt som et magtpolitisk supergreb, udtænkt af Johnsons chefrådgiver, Dominic Cummings, og parlamentsminister Jacob Rees-Mogg, og den ville sætte parlamentet skakmat. Men i stedet blev det et strategisk dosmertræk, en hybris, der i militærhistorien tåler sammenligning med massakrene ved Little Big Horn og Gallipoli. For magtgrebet samlede alle kritikere i parlamentet, som på lyntid gennemførte en lov, der forhindrer et hårdt brexit; det førte til et konservativt oprør, som endte med 22 afhoppere eller ekskluderede; det gav Johnson seks nederlag ud af seks afstemninger i parlamentet, udraderede hans flertal og førte til et forfatningsopgør for domstolene. Det er politisk skade, der allerede er sket, og som giver Johnson-regeringen et skær af amatørscenen i Tønder, og hvis højesteretsafgørelsen i næste uge også går ham imod - så er den politiske fiasko komplet.

Erhverv For abonnenter

Hvem skal bo i Horsens' mange nye lejligheder? Tre udbydere er enige om svaret

Annonce