Annonce
forside

Politi: Paludan-demo forløb ganske fornuftigt

Et par Stram Kurs-sympatisører holdt et banner op for partiet på gadehjørnet ved Hybenvej. Anslået 200-300 var på gaden i forbindelse med demonstration og især modaktioner. - Det gik ganske fornuftigt, lyder politiets vurdering. Foto: Thomas Baden Sørensen

200-300 mennesker var på gaden, da Stram Kurs-grundlægger Rasmus Paludans demonstrerede på Hybenvej i Horsens. Politiet var talstærkt til stede.

Horsens: - Det forløb ganske fornuftigt.

Det er konklusionen fra politiinspektør Carit Andersen, Sydøstjyllands Politi, efter Stram Kurs-bagmanden Rasmus Paludans demonstration på Hybenvej lørdag eftermiddag.

Politiet var talstærkt til stede med mandskab og biler.

- En enkelt blev anholdt i starten for at kaste med æg. Yderligere én blev sigtet for overtrædelse af ordensmagten. Det var det, siger Carit Andersen.

Anslået 200-300 i alt var på gaden imellem boligblokkene på Hybenvej - og tæt på det hjørne, hvor den meget lille gruppe Stram Kurs-tilhængere stod med bl.a. et banner for partiet. Alt blev filmet af Paludan-gruppen, nøjagtig som det har været tilfældet i andre byer, han og hans tilhængere har besøgt.

Vanen tro var der varslet moddemonstration - i Horsens bl.a. fra DSU, den socialdemokratiske ungdom, SF og Enhedslisten i form af bl.a. en menneskekæde og en "larmeaktion", der skulle overdøve advokat Paludan og det indvandrerkritiske budskab.

Stram Kurs ser helst muslimer i Danmark ude af landet - hellere i dag end i morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: YouSee fyrer op under vigtig debat om tv-pakker

Det er noget af en hvepserede, tv-udbyderen YouSee har stukket fingrene i de seneste dage. Beslutningen om at smide Discovery-kanaler - Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 - ud af tv-pakkerne fra årsskiftet berører cirka en million danskere, og det er især store sportsbegivenheder, der sætter fut i debatten. - I kan vælge Discovery blandt vælg selv-kanalerne, lyder det fra YouSee, men måske har de gjort regning uden vært: Tv-krigen eskalerede nemlig i aftes, da Discovery gik på banen med annoncer rundt om FC Københavns fodboldkamp i Europa League, hvor der blev opfordret til at vælge Stofa og en række andre aktører i stedet for YouSee - og at der i øvrigt ikke er gang i forhandlinger parterne imellem. Dansk Boldspil Union og Danmarks Idrætsforbund advarer om tab af nationalt tv-arvegods, når vigtige landskampe og dele af OL-dækningen forsvinder for mange. - I har selv solgt jer til privatkanalerne for ussel mammon, lyder modsvaret fra mange, og det argument er fair - med modifikationer. For eksempel er det ikke DBU, der sidder med rettighederne til EM-kvalifikationskampe. De forhandles fra centralt hold i det europæiske fodboldforbund UEFA. Alligevel må idrætsforbundene vedkende sig en del af ansvaret for deres interesseorganisationers valg. Striden åbner en anden spændende diskussion: Har tv-pakker så overhovedet en fremtid? Antenneforeningerne argumenterer med, at de på vegne af tusindvis af medlemmer skaffer kanalerne langt billigere, end hvis vi alle selv satte pakker sammen. Omvendt er jeg en af dem, der har 70+ kanaler i min store tv-pakke, og et konservativt bud er, at jeg aldrig er forbi de 40 af dem. Og er det ikke sådan med sport, at hver gang, man siger til sig selv: Nu har jeg de kanaler, jeg skal bruge, for at se AC Horsens, åbner der en ny...? En krølle på halen er, at de fleste børn og unge i dag er flintrende ligeglade med kanalpakker og flow-tv. De finder alt på YouTube og streaming-tjenester, så måske dør denne diskussion af sig selv om føje år.

Annonce