Annonce
forside

Politi: Fartkontrol var skiltet

Sydøstjyllands Politi fremlægger video, som dokumenterer, at bilister kunne se fartskilte både til højre og venstre på motorvejen.

Ejer Bavnehøj: Sidste uges lastbil- og fartkontrol på motorvejen gik ordentligt til. Det oplyser Sydøstjyllands Politi som kommentar til den kritik, som bilister har rejst, og politiet kan dokumentere det.

- Hastighedskontrollen er foregået efter bogen, og der er ikke tale om en "fælde" eller uordentlighed, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Desuden har politiet offentliggjort en ca. to minutter lang video, som viser, hvordan fartgrænsen bliver sat ned via skilte med 110 km/t, 80 km/t og 50 km/t. Videoen er optaget fra en bil, efter fartkontrollen blev afsluttet.

I forbindelse med en omfattende kontrol af lastbiler blev de store køretøjer ledt ind på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj, mens almindelige bilister kørte forbi. Der var en tilsvarende kontrol ved Kildebjerg på Fyn, og de to steder blev i alt 880 bilister blitzet for at køre for stærkt.

Flere bilister henvendte sig til avisen og fortalte, at de havde klaget til politiet over fartkontrollen.

Er man blitzet og stadigt ikke overbevist, så kan man altid rette henvendelse til Sydøstjyllands Politi, og man kan som altid forlange sin sag afgjort i retten.

Sydøstjyllands Politi

Video viser skiltene

Strækning blev kørt igennem

Selve lastbilkontrollen blev gennemført af Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi sammen med bl.a. SKAT, Beredskabsstyrelsen og Færdselsstyrelsen.

Efter at have fået kritik og klager over at have lavet en urimelig fartkontrol, gik politiet mandag morgen i gang med at undersøge sagen. Efter sådan en kontrol bliver strækningen kørt igennem og optaget på video. Det sker, for at politiet kan dokumentere, at alt er gået rigtigt til, hvis der skulle blive brug for at føre bevis, og det er den video, politiet har valgt at offentliggøre.

- Sydøstjyllands Politi ønsker ikke bare at blitze så mange som muligt, det skal gå ordentlig til. Der skal være tale om reelle hastighedsoverskridelser af en korrekt skiltet hastighed, så trafikanterne har mulighed for at overholde fartgrænsen på et konkret sted, oplyser politiet.

Skilte på begge sider af vejen

Videoen viser, hvordan der er skilte ved begge sider af motorvejen. Først kommer skilte med ordet kontrol og et udråbstegn. Herefter følger skilte med 110 og siden 80, hvorefter der i højre side står en trailer med et stort, lysende og blinkende skilt med oplysninger om lastbilkontrol.

Senere er der 50 km skilte i begge sider af motorvejen to gange før afkørslen ind til Ejer Bavnehøj. Selve ATK-bilen står mellem de to motorvejsspor og indkørslen til rastepladsen, og politiet mener, at det er tydeligt for enhver, at skiltningen er i orden.

- Derfor håber vi, at både de, der blev blitzet og som derfor kan se frem til en bøde eller måske mere end det, og dem, der alene har læst om kontrollen, anerkender, at der foreligger fartovertrædelser, der er afdækket på reel vis, og at der ikke på det grundlag er baggrund for at "hade" ATK-indsatsen, siger Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

5G er 'den mest stupide idé i verdenshistorien': Skal vores børn have en fremtid?

Læserbrev: Fredag 20. september kl. 19-22 er der borgermøde om 5G på Vejle Bibliotek med pensioneret professor Olle Johansson fra Sverige, biolog, miljøvejleder og lærer Pernille Schriver samt it-specialist Henrik Eiriksson. I det seneste nyhedsbrev fra 5G Space Appellen fortælles der om en lang række borgere i Schweiz og Canada, der oplever alvorlige symptomer præcist sammenfaldende med aktiveringen af 5G i området. En 29-årig mand beskriver det som at være "i en mikrobølgeovn", mens en kvinde betegner Vancouver som værende blevet "radioaktiv". Symptomerne omfatter også søvnsløshed, brystsmerter, tinnitus eller andre høje, indre lyde m.m. Nyhedsbrevet fortæller også om forskning og skræmmende observationer vedrørende fugle og insekter. Vi ved vel efterhånden alle, hvor alvorligt det står til - nok de færreste er klar over, at meget peger på det trådløse som primær årsag. Men hvorfor? Hvorfor hører vi ikke om alt dette i medierne? Mens en ekspert på emnet som professor emeritus i biokemi Martin Pall på den ene side kalder 5G for "den mest stupide idé i verdenshistorien", så lader sandhed og fakta til at være blevet en by i Rusland for ikke mindst Danmarks Radio. Kunne det spille ind, at DR p.t. tester 5G sammen med TDC? Kunne sandheden gå hen og kompromittere et eventuelt forspring på et teknologisk 5G-fodfæste i de allerede udfordrede medietider? Fornyelse ér godt nok tiltrængt, for det jo nærmest støver, når man tænder for DR, men hvad er prisen? Kunne det også spille ind, at Detektors "strålingsjournalist", Ida Elmdal Thagesen, er som snydt ud af næsen på underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen? Forud for Detektors "faktatjek" af 5G tidligere i år havde daværende folketingsmedlem for Alternativet Julius Grantzau givet Ida en lang liste med førende forskere og eksperter, hun kunne kontakte. Men ikke en eneste kom til orde - ud fra DR's "redaktionelle frihed", var svaret senere. Til gengæld kunne "alle dem", Ida havde talt med - herunder industriens private interesseorganisation ICNIRP - forsikre om, at der bare slet ikke er noget at bekymre sig om med 5G, som hun sad og pludrede. Og ja, jeg skrev pludrede. DR's "redaktionelle frihed" er gået for vidt, men verden ligger, som vi har redt på grund af en kollektiv laissez faire, hvor 5G kan blive den ultimative udfordring. Jeg gad vide, hvornår de mange tavse stemmer kan eller tør istemme frit? Hvor meget vores børns fremtid er værd? Borgermødet vil vise det.

Annonce