Annonce
Indland

Politi brugte sømmåtter og kastede sig ind i bil i biljagt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 43-årig mand er fængslet for at bringe to betjentes liv i fare under biljagt. Han nægter sig skyldig.

Natten til tirsdag udspillede der sig nær Odense en voldsom biljagt, som endte med sømmåtter og en knust rude.

Tirsdag blev bilisten, der er en 43-årig mand, i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for blandt andet at have voldt fare for to politibetjentes liv.

Politiet ville natten til tirsdag stoppe bilisten, men han kørte fra politiet, og det resulterede i en 20 minutter lang biljagt. Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen.

Han nåede undervejs at køre ind i en af politiets hundevogne, og han blev undervejs selv påkørt af en patruljevogn, da politiet ville standse ham.

Til sidst blev han stoppet af sømmåtter, men det fik heller ikke manden til umiddelbart at overgive sig. Han kørte ud i grøften og ud på en mark.

- Det ender med, at vi får ham gelejdet den rigtige vej og får lagt et baghold med sømmåtter. Han punkterer på alle fire hjul og kører ud på en mark.

- Så kan han selvfølgelig ikke køre ret hurtigt - ikke hurtigere, end de kan få løbet bilen op og prøve at få ham stoppet. Det vil han så stadig ikke. Så det ender med, at de knuser en siderude og kaster sig ind i bilen og tager nøglen ud af tændingen, siger Thomas Bentsen.

Foruden sigtelsen for at volde fare for betjentenes liv, er manden sigtet for at køre bil i frakendelsestiden, for at have ført bil, mens han var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer og flere færdselslovsovertrædelser.

I grundlovsforhøret erkendte han, at han stak af, da politiet ville stoppe ham, men han afviste, at han havde bragt betjentenes liv i fare.

- Han fortalte, at han havde drukket fem-seks genstande og taget noget lægeordineret heroin, fortæller anklagerfuldmægtig Karen Lykke Jensen fra Fyns Politi.

- Men han mente ikke, at han var så påvirket, at han ikke måtte køre bil. Det vil jo så vise sig, når resultatet af blodprøven foreligger, fortsætter hun.

Den 43-årige kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce