Annonce
Ikast-Brande

Podieplads til Sebastian Øgaard i Belgien

Den 15-årige gokartkører Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm har nu fået sin første podieplads i sæsonen. Privatfoto
Ung gokart-kører fra Ejstrupholm blev nummer to ved løb i Belgien og har en samlet sjetteplads.

Ejstrupholm: Gokart-køreren Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm nød forrige weekend en succesfuld fjerde runde af Deutsche Kart Meistershaft (DKM - Tysk Karting Mesterskab) i Genk i Belgien. Sebastian Øgaard blev nummer to i finalen (race 2) og tog sin første podieplacering i sæsonen.

Øgaard ligger i øjeblikket som nummer seks samlet med 100 point i mesterskabet, hvilket samtidig gør ham til bedste rookie inden sidste afdeling i Ampfing i Tyskland den første weekend i oktober.

Efter et godt resultat på samme bane i Genk sidste år i junior klassen, ankom Sebastian Øgaard med høje forventninger om at gentage succesen fra 2018 og efter fredagens træninger så det også lovende ud. Øgaard kørte en godkendt tidtagning med en femteplads, kun 0,055 sekunder bag pole sætter.

Kvalifikationsheatene, var både kompliceret og positiv på samme tid. Kompliceret fordi tingene ikke gik som planlagt i heat 1, hvor han sluttede på 10. pladsen. Positiv, fordi Øgaard viste god fart og vandt heat 2. Det gav Øgaard en samlet femteplads til Race 1 (finale 1)

Her var Øgaards forventninger igen høje, løbet skulle ende med endnu en sejr. Der blev satset fire nye dæk, men desværre måtte han se sig slået og afsluttede på en niendeplads.

Finalen (Race 2) gik til gengæld meget bedre for den 15-årige Sebastian Øgaard fra Ejstrupholm, der startede på samme position som han sluttede Finale 1 (Race 1) - på niendepladsen.

Han fik en fantastisk start og formåede at kører sig frem til fjerdepladsen i første omgang. Det lykkedes desuden at holde presset på de nu brugte dæk.

Et crash mellem de to førende kørere hjalp ham med at rykke frem til andenpladsen, hvor han fik lavet sig et hul, der sikrede ham pladsen, til han krydsede målstregen og det ternede flag.

- Jeg er meget glad for endelig at få min første podieplacering i OK senior klassen. Det har været en vanskelig sæson. Farten har været rigtig god fra begyndelsen af, men det føltes som om jeg har manglet de to procent held, man også har brug for, lød det fra Sebastian Øgaard efter løbet.

Det næste løb for Øgaard er 23.-25. august, et forberedelsesløb på samme bane som VM, der afholdes i Alaharma (Finland). Desværre også samme weekend som der afholdes DM i Roskilde, så Øgaard får ikke mulighed for at forsvarer sin titel fra 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce