Annonce
Horsens

Pludselig var der vand i Kilden - men nu er byens vandkunst tør igen

Intet hegn og gang i vandet. Kilden så pludselig ud til at være åbnet, men der var bare tale om en test, så Buus Anlægsgartner var sikker på, at firmaet afleverede noget, der virkede. Foto: Lene Vestergaard
Midt i den travle julehandel kunne handlende horsensianere pludselig se vandsøjler pible op fra byens nye vandkunst. Nu er Kilden dog slukket igen.
Annonce

Horsens: Så skete det. Midt i julehandlen kom der gang i Horsens' nye vandkunst, Kilden, som står midt på gågaden mellem Jessensgade og Kuben - og i disse tider er en smule gemt væk af den store, hvide juleiglo.

Men fornøjelsen var kort. Vandet er allerede forsvundet igen, og dyserne sender ikke længere stråler op i en meters højde. Til gengæld er hegnet rundt om Kilden blevet fjernet.

- Vi har afleveret projektet i dag (torsdag, red.), så derfor har vi fjernet hegnet og lukket ned for vandet igen. Det åbnede vi i tirsdags for at se, at alt fungerede, og nu er det op til kommunen at åbne det officielt, fortæller Kristian Markvardt, projektleder ved Buus Anlægsgartner, der står for gågaderenoveringen.

Uanset vejret lukker man ned for vandkunster som denne hen over vinteren. Det er særlige fagfolk, der tager rundt og lukker dem ned, for det er faktisk et kompliceret arbejde, så man kan ikke bare gøre det med en dags varsel, hvis der kommer frost.

Kristian Markvardt, projektleder ved Buus Anlægsgartner

Annonce

Kræver fagfolk at lukke ned

Projektlederen forventer, at vandkunsten er lukket ned hele vinteren.

- Uanset vejret lukker man ned for vandkunster som denne hen over vinteren. Det er særlige fagfolk, der tager rundt og lukker dem ned, for det er faktisk et kompliceret arbejde, så man kan ikke bare gøre det med en dags varsel, hvis der kommer frost, siger han.

Annonce

Hylegrim eller superflot

I den travle julehandel nåede mange mennesker at se de 11 dyser i fuld funktion, og det blev også bemærket på Facebook, at Kilden var i gang. I Facebook-gruppen "Det gamle og nye Horsens" er der blandede anmeldelser af vandkunsten.

Ordvalget spænder fra "hylegrim" til "superflot", men først og fremmest er stemningen, at der skal være plads til at have en mening om den. Nu står den klar på Søndergade, og folk kan få mulighed for at vende sig til synet af den, inden den officielt bliver åbnet.

Hvornår det bliver, har kommunen endnu ikke besluttet, fortæller byplanarkitekt i Horsens Kommune Lene Holmgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce