Annonce
Ikast-Brande

Plejehjemsbeboere var atleter for en dag

Dysten med at vælte dåser med boldkast udfordrede både beboere og personale. Her er det Østervangs nye leder Lene Arved, der kaster, mens en af de frivillige, Sonny Kristensen i forgrunden, holder øje med resultaterne. Foto: Peter Hald

Plejecentret Østervang i Klovborg arrangerede olympiade for beboere og personale.

Annonce

Klovborg: Beboerne på plejecentret Østervang i Klovborg ligger ikke på den lade side. Fredag 31. august deltog de således i en meget lokal olympiade sammen med personalet, pårørende og frivillige. Stemningen var i top, og man skulle næsten tro, at det var en flok kåde teenagere, der var i gang.

Der var selvfølgelig ikke tale om olympiade i klassisk forstand med højdespring, spurt og spydkast og den slags. Men der blev brugt kræfter, og især motorikken blev udfordret i fire forskellige discipliner - en boldleg kaldet "faldskærm", dåsekast, et præcisions-boldspil og en dyst med kegler.

Selv dem, der normalt bruger kørestol, deltog i OL, og der blev heppet opmuntrende og udvekslet mange drillende bemærkninger.

- Kom så, Mogens... det handler om at ramme ved siden af, lød en af de kvikke replikker, da en af beboerne, Mogens Ellitsgaard, stillede op i bold-dysten. Her handlede det om at ramme huller i en plade, og Mogens Ellitsgaard lod sig ikke narre. Han ramte plet med boldene tre gange ud af fem forsøg, og det var jo ikke så ringe.

Det er jo sjovt også for os at deltage.

Sonny Kristensen, frivillig på Østervang
Nogle af OL-legene krævede samarbejde. Ikke mindst i denne øvelse, hvor en hel flok i fællesslab forsøgte at få små bolde trillet gennem et hul i midten af "faldskærmen". Foto: Peter Hald
Annonce

Mange frivillige

De frivillige fra Østervangs Venner stillede talstærkt op og hjalp til med at få olympiaden til at fungere. For dem er livlige aktiviteter som olympiaden nærmest hverdag. På Østervang er der flere lignende aktiviteter - blandt andet Erindringsdans, der er en populær aktivitet hver måned. Olympiaden, der er et led i den kommunale bevægelses-uge, er en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Det er jo sjovt også for os at deltage. Jeg kan simpelthen ikke undvære det at være frivillig, lyder det fra 78-årige Sonny Kristensen, der har været frivillig på Østervang i mange år.

Mogens Ellitshøj med den grøngule vest var en af de få herrer, der deltog i olympiaden på Østervang. Blandt de 28 beboere er der helt klart flest kvinder. Foto: Peter Hald
Annonce

Ny leder var med

Med i aktiviteterne var også Østervangs nye leder Lene Arved. Hun kommer fra en lederstilling i Viborg Kommune, hvor hun blandt andet har stået for ledelsen af plejecentrene Klostertoften og Klosterhaven.

- Østervang er noget helt særligt. Her er højt til loftet, og det tiltaler mig meget, at der er så mange aktiviteter og så mange frivillige, siger Lene Arved.

Østervang har 28 pladser og fik fornylig moderniseret sydfløjen, så den er særlig demens-venlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce