Annonce
Kultur

Plejehjemsbeboere skal på udflugt til museum

Stor udflugt i støbeskeen. Mange plejehjemsbeboere kan deltage.
Annonce

Ejstrupholm: Beboere på plejecentrene i Ikast-Brande Kommune får nu mulighed for at komme på udflugt til Give-Egnens Museum. Aktivitetsmedarbejder Tina Rasmussen og hendes kollega Jette Andersen fra plejecentret Solbakken i Ejstrupholm er sammen med Karen Marie Ravn fra museet ved at forberede en stor fælles udflugt, der skal finde sted tirsdag 1. oktober.

Hvert plejecenter i kommunen har mulighed for at sende seks til syv beboere plus personale og frivillige hjælpere med, så det kan ende med at blive en større gruppe. Invitationerne er sendt ud til plejecentrene.

Give-Egnen Museum har udstillinger om livet i gamle dage, og lige nu har museet også en særudstilling, der handler om, hvordan man tidligere brugte halm til mange former for håndværk.

Under udflugten for plejehjemsbeboerne begynder begivenhederne klokken 11, hvor Karen Marie Ravn fra museet kommer med et oplæg, og derefter har grupperne mulighed for at gå rundt på museet og kigge. Og der er nok at se på. Give-Egnens Museum har 2000 kvadratmeter udstillinger, der blandt andet handler om fortidens nøjsomme hedebefolkning, jernbanens etablering, stationsbyens opblomstring og erhvervslivets betydning for udviklingen på egnen. Museet råder også over 30 hektar udendørsarealer, hvoraf det meste er beplantet med skov. I museums-skoven ligger en populær skovlegeplads.

Der spises medbragt mad, og museet serverer sine berømte vafler til dessert.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Annonce