Annonce
Horsens

Plejehjemsbeboere får vind i håret, og hospitalsklovne skal være digitale: Horsens-fond støtter med en million

Familien Hede Nielsens Fond har uddelt HN-Prisen 2020. En tredjedel af donationen - 350.000 kroner - støtter cykelture i rickshaw for landets plejehjemsbeboere. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Familien Hede Nielsens Fond donerer i alt 1.050.000 kroner, som skal bringe glæde på hospitaler, bekæmpe mobning og give plejehjemsbeboere vind i håret.
Annonce

Horsens: Nu skal flere ældre på landets plejehjem på cykeltur i rickshaw, og hospitalsklovnene skal nu også være digitale.

Det mener Familien Hede Nielsens Fond fra Horsens, som netop har uddelt fondens årlige pris, HN-Prisen. Den er efter foreskrifterne "op til en million kroner", som gives til støtte for kulturelt, videnskabeligt, socialt og uddannelsesmæssigt arbejde. I år har fonden valgt at støtte tre forskellige formål, og af den grund er der rundet lidt op, så der er 350.000 kroner til hver, fremgår det af en pressemeddelelse.

Fonden tilgodeser hele Danmark og har i år valgt at fokusere på flere aldersgrupper.

Dels er der 350.000 kroner til Foreningen Cykling uden alder. Her er missionen at give ældre ret til vind i håret. Det sker, når tusindvis af frivillige piloter hver dag inviterer ældre på landets plejecentre på cykeltur i rickshaw. I 2019 blev det til flere end 30.000 ture, og fonden håber med donationen, at det nu kan blive til endnu flere.

Annonce

Udvikling af digitale platforme

Andre 350.000 kroner går til Danske Hospitalsklovne. Støtten skal gå til udvikling af digitale platforme til glæde for indlagte børn.

Endelig er der 350.000 kroner til professor Dorte Marie Søndergaard, som er forsker ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Donationen fra Familien Hede Nielsens Fond støtter professorens forskning, som omhandler mobning af børn og unge samt unges digitale liv.

Familien Hede Nielsens Fond

Stiftet i 1971 af brødrene Eigil og Ove Hede Nielsen, som stod i spidsen for industrikoncernen Hede Nielsen A/S, som deres far, Niels Hede Nielsen, etablerede i 1906, dengang som Horsens Cykellager.

Koncernen eksisterede i 90 år og beskæftigede sig gennem årene med bl.a. cykel- og rørproduktion, fremstilling af tekniske og medicinske gasser og radio- og tv-produktion under navnet Arena.

Fonden blev stiftet med en grundkapital på en million kroner. Midlerne er siden vokset betydeligt og danner hvert år grundlag for en lang række donationer samt den årlige HN-Pris.

Der uddeles årligt fem-otte milloner kroner.

HN-prisen blev i år uddelt for 48. gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce