Annonce
Hedensted

Plejehjem og bofællesskaber åbner for udendørs besøg: Formand efterlyser klarere regler

Både beboere og pårørende har savnet at komme på besøg på plejehjemmene. Nu åbner kommunen for udendørs besøg. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Pårørende til plejehjemsbeboere kan fra næste uge igen besøge de ældre, hvis de følger en række retningslinjer. - Hvis vi skal lukke mere op, kræver det mere præcise regler fra sundhedsmyndighederne, siger udvalgsformand.
Annonce

Hedensted: En halv times besøg om ugen, udendørs og maks to personer. Hvis pårørende følger de regler og en række andre, kan de fra på mandag igen besøge beboere på plejehjem og bofælleskaber i Hedensted Kommune.

Indendørs besøg er i følge de nationale regler forbudt, men kommunerne må selv bestemme, om de vil tillade udendørs besøg. Nogle pårørende og beboere har presset meget på for besøg, mens andre er meget ængstelige og bekymrede for, at der skal komme smitte ind på et plejehjem eller bofællesskab.

- Med muligheden for besøg på udearealer forsøger vi at finde en balance mellem de mange behov og hensyn. Alle har brug for tryghed, og det står vi inde for med denne løsning, siger Allan Petersen (DF), formand for udvalget for social omsorg.

Beslutningen tages formelt på et udvalgsmøde 4. maj, men da der allerede nu er bred politisk opbakning, åbner plejehjem og bofællesskaber op i løbet af næste uge.

Regler for besøg på plejehjem

Rammerne for besøg på kommunens plejehjem og bofællesskaber bliver:

  • Der kan komme to pårørende på besøg af gangen.
  • Et besøg kan være en halv time pr. uge.
  • Besøg skal aftales på forhånd ved den retningslinje, som det enkelte plejehjem eller bofællesskab har skrevet på sin hjemmeside.
  • Besøget skal følge de retningslinjer, som det enkelte plejehjem eller bofællesskab har skrevet på sin hjemmeside.
  • Pårørende spritter hænderne af ved ankomst.
  • De centrale retningslinjer om to meters afstand skal følges.
  • Besøgende og beboere skal sidde og blive siddende på de pladser, der er stillet op til.
  • Pårørende skal selv tage kaffe, kopper mv. med.
  • Hvis en beboer rejser sig eller bliver urolig, så er det personalets opgave at guide og bringe ro på beboeren. Pårørende må ikke nærme sig beboeren.
Annonce

Efterlyser klarere regler

For at komme på besøg kræver det, at de pårørende overholder ni forskellige regler.

- Vi følger stadigvæk reglerne ovenfra, men der ligger ikke helt klare linjer om, hvordan vi skal gøre. Hvis vi skal løsne mere op, så kræver det klarere retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, noget, jeg ved, at også KL har efterlyst. Indtil da er vi nødt til at vurdere, hvordan vi bedst gør, siger udvalgsformand Allan Petersen.

Han glæder sig over, at kommunens plejehjem indtil videre har været forskånet for tilfælde af beboere, der er blevet ramt af Covid-19, og derfor skal pårørende og plejehjem fortsat være varsomme.

I forvejen er det sådan, at hvis en beboer er døende, får de pårørende lov til at komme og sige farvel.

- Selvfølgelig skal pårørende have lov til at komme og tage afsked med en døende. Det har der hele tiden været mulighed for, og sådan vil det fortsat være, siger Allan Petersen.

Af hensyn til den nærmere planlægning de enkelte steder skal man holde sig orienteret på det enkelte plejehjem eller bofællesskabs hjemmeside. Man er også velkommen til at kontakte plejehjemmet eller bofællesskabet fra mandag 27. april.

Annonce
Annonce
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce