Annonce
Hedensted

Sagaen om det kæmpe bjerg af plastik fortsætter: Firma får mere tid til at rydde op

Plastikbjerget var tæt på dobbelt så stort som nu. Foto: Elisabet D. Hyttel
Hedensted Kommune har givet firma fra Frederiksværk yderligere et halvt år til at få fjernet plastikbjerget fra Lindved.
Annonce

Lindved: I over tre år har et kæmpe bjerg af plastik skæmmet indkørslen til Lindved.

Plastikken stammer fra et genbrugsfirma, der gik konkurs i 2017, og siden har ejeren af grunden og Hedensted Kommune kæmpet for at få styr på, hvem der er ansvarlig for at få ryddet op i plastikbjerget.

I august meldte et nordsjællandsk firma, Reaktor Aps, sig på banen og lovede at ville fjerne bjerget inden udgangen af måneden.

Godt nok er meget af plastikken fjernet, men der ligger stadigvæk store mængder på den såkaldte Dania-grund på Ny Agersbølvej.

Annonce

Forlænget fristen

Men plastikken skal nok blive fjernet, fortæller Morten Christensen, der er leder af Hedensted Kommunes Miljø-, bygge- og erhvervsservice.

- Vi har forlænget fristen for at fjerne affaldet til udgangen af året. Det er vigtigt for os, at plastikken kommer væk på den rigtige måde, og at vi ikke bare eksporterer problemet et nyt sted hen, siger Morten Christensen.

Udfordringen for firmaet er i følge Morten Christensen, at de pladser, der skal modtage plastikken fra Lindved, er ved at være fyldt op forud for fyringssæsonen. Plastikken bliver sorteret, og den del, der ikke kan genanvendes, bliver sendt til forbrænding.

- Fordi fyringssæsonen ikke er gået i gang endnu, er der ikke mere plads på oplagringspladserne, så derfor har det nordsjællandske firma ikke kunnet få fjernet mere, siger Morten Christensen.

Når fyringssæsonen går i gang, vil plastmængderne aftage og plastikaffaldet fra Lindved igen blive fjernet.

- Vi har spurgt til og fået en realistisk tidsplan for afhentning af plastikken, så derfor har vi valgt at forlænge fristen, siger Morten Christensen.


Det er vigtigt, at plastikken bliver fjernet på en forsvarlig måde, så vi ikke eksporterer problemet.

Morten Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce