Annonce
Odder

Planer om nyt centerområde ved det gamle varmeværk

Sådan forestiller Løvbjerg Ejendomme A/S sig, at der kan blive bygget på arealet, hvor det gamle varmeværk i dag ligger. Vejen i forgrunden er Nørregade. Tegning: Ravn Arkitekter
Løvbjerg Ejendomme vil bygge to punkthuse bagved varehuset og ud mod Nørregade

Odder: Står det til Løvbjerg Ejendomme A/S skal det gamle varmeværk på Nørregade i Odder rives ned for at give plads til to punkthuse i stil med højhusene på Teglbakken - bare lidt lavere. Nederst i de to huse skal der skabes plads til erhverv samt etableres et torvelignenede område ud mod Nørregade.

Det fremgår af det skitseforslag, som selskabet, der ejer varmeværket og de omkringliggende arealer, har sendt til Odder Kommune, og som på mandag formentlig vil blive principgodkendt af byrådet. Først når det arbejde er afsluttet, vil der blive lavet et decideret forslag til en lokalplan.

Så længe planerne ikke er nået længere i det politiske system, ønsker direktøren for Løvbjerg Ejendomme A/S, Palle Jensen ikke at udtale sig. Men af tegningerne fremgår det, at de to punkthuse skal være på seks etager faldende til fem ud mod Nørregade. Det vil give plads til 54 lejligheder på to-fire værelser. En stor parkeringskælder er også en del af forslaget.

Det var også Løvbjerg Ejendomme, som byggede de to første højhuse på Teglbakken og netop nu er er gang med et tredje.

Annonce

Liberale erhverv

Borgmester Uffe Jensen (V) glæder sig til at høre mere om projektet, som blev vel modtaget i økonomiudvalget.

- Det lyder enormt spændende og lever i den grad op til den fortætning af bymidten, som vi håber på. Dog skal vi være opmærksomme på, at vi ikke udvander Rosensgade for meget, og derfor forestiller jeg mig, at byggeriet i Nørregade nok mest egner sig til liberale erhverv som advokatkontorer og deslige, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce