Annonce
Erhverv

Planer om gadekær har forsinket byggeri på rådhusgrund: Håber på byggestart i 2021

Uldum Rådhus blev opført som et midlertidigt rådhus i 1970 med lovning på at holde 10 år. Nu 50 år senere er huset på vej til at blive revet ned. Arkivfoto: Morten Pape
Hedensted Kommune forlader 1. februar rådhuset i Uldum, men det bliver tidligst til sommer, første spadestik på et kommende lejlighedsprojekt på grunden kan tages. Med godt et halvt års forsinkelse er lokalplanen nu på vej i høring.
Annonce

Uldum: Selvom medarbejderne i Hedensted Kommunes administration 1. februar forlader Uldum er der ikke udsigt til, at det gamle rådhus bliver revet ned med det første.

Lokalplanen for området, der fremover skal være bebygget med almennyttige boliger, er nemlig først nu på vej til at blive sendt i høring. I følge Helle Bro Pedersen fra Østjysk Boligselskab, der har vundet muligheden for at bygge på grunden, bliver det tidligst til sommer, at boligselskabet vil kunne sætte spaden i jorden. Faktisk ønsker hun ikke at love mere, end at det bliver i løbet af 2021.


Der er mange parter involveret i det her projekt, og det kan godt betyde, at planlægningen tager lidt længere tid end ventet.

Helle Bro Pedersen, Østjysk Boligselskab


Byggeriet har fået arbejdsnavnet Rådhusparken og de 28 boliger skal være centreret om et gadekær og en lille park til brug for hele byen. Illustration: Rum Arkitekterne

- Vi har en forhåbning om at kunne gå i gang efter sommerferien, men der er mange ting, der skal flaske sig inden da. Lokalplanen skal godkendes, inden vi kan gå i gang med projektering og en mere eksakt tidsplan for både nedrivning af det gamle rådhus og det efterfølgende byggeri, lyder det fra Helle Bro Petersen, der også pointerer, at tidsplanen desuden afhænger af, hvor travlt håndværkerne har.

Annonce

Flere målgrupper

Østjysk Boligselskab vandt tilbage i november 2019 udbudskonkurrencen om at bygge på den 7000 kvm store grund med nøjagtig det projekt med 28 boliger, park og gadekær, som lokalplanen nu indeholder.

Boligerne bliver i både et og to plan, og størrelsen vil variere mellem 75 og 115 kvm fordelt på hhv. to og fem værelser. Altså en blandet boligsammensætning, som man forventer vil appellere til både unge, enlige, familier og ældre.

Det skal der bygges

Østjysk Boligselskab vil bygge 28 almene boliger bygget som dobbelthuse på 75-115 kvm med i alt 40 parkeringspladser.

Lejlighederne varierer fra to til fem værelser og bygges i både et og to plan.

Det nye områder skal forme sig rundt om en park med spiseligt grønt, masser af buske og med planen om at integrere et varierende dyre- og insektliv.

Derudover laves et gadekær med små broer i træ og mulighed for små scener i forbindelse med Uldum Gademusik Festival. Gadekæret fungerer ligeledes som regnvandsbassin.

Det hele bindes sammen med en planlagt oplevelsessti, som vil strække sig fra Søndergade, indover boligområdet og videre ud mod Kirketoften.

- Vi synes, Uldum trænger til et nyere byggeri, og vi synes, det er et spændende projekt med boliger til flere forskellige målgrupper, som får mulighed for at skabe liv i området og få glæde af hinanden. Samtidig er det rigtig fint, at området kombineres med opholdsarealer for hele byen, fortæller Helle Bro Pedersen med henvisning til gadekæret, parken og "rådhuspladsen", som boligerne vil blive bygget rundt om.

Annonce

Udfordret af gadekær

Lokalplansarbejdet er blevet forsinket, bl.a. fordi der har været uforudset arbejde med størrelsen på gadekæret i midten af området, der kommer til at fungere som regnvandsbassin for en stor del af Uldum.

Samtidig har der været ekstra dialog med en gruppe af naboer omkring taghældning, byggehøjde, materialevalg, skygger m.v. dog uden, at det har ført til væsentligt ændringer i projektet.

- Selvfølgelig ville vi gerne have været i gang noget før, men der er mange parter involveret i det her projekt, og det kan godt betyde, at planlægningen tager lidt længere tid end ventet. På den anden side er det også vigtigt, at det, vi får lavet, er holdbart på sigt og ikke bliver noget hastværk, lyder det fra Helle Bro Petersen.

Når først spaden er sat i jorden, vil det, alt afhængig af hvilken årstid man kommer i gang på, tage omkring et år, inden byggeriet står færdigt.

Byrådet forventes at sende lokalplanen i fire ugers høring på deres møde 27. januar.

Sådan kommer byggeriet på rådhusgrunden i Uldum til at se ud. Til venstre ses Tjørnevej og til højre Kirketoften. Illustration: Rum Arkitekterne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce