Annonce
Brædstrup

Planer for gammelt vaskeri: Kan blive til bryghus og whiskyhus

Indehaver af PCH Ejendomme Helle Pørtner Voldby har budt ind på at købe Brædstrup Vaskeri. Her har hun planer om at etablere et bryghus og nye lejeboliger. Foto: Henrik Sandvad
PCH Ejendomme har budt på det gamle vaskeri på Bredgade i Brædstrup, hvor indehaverne har planer om at etablere boliger og et bryghus.

Brædstrup: Brædstrup Vaskeri og Renseri på hjørnet af Bredgade 2 og Rosengade har stået tomt, siden ejerne valgte at gå på pension i marts sidste år, men nu tyder meget på, at der måske snart igen kommer aktivitet i den store bygning.

Det er ejendomsfirmaet PCH Ejendomme, som ægteparret Peter og Helle Pørtner Voldby står bag, som har budt på det tidligere vaskeri, og de har planer om at etablere både boliger, en whiskyforhandler og et bryghus på adressen.

- Vores plan er at etablere 10 boliglejemål samt at bevare den gamle vaskeridel til erhverv. Vi har allerede indgået et samarbejde med en brygmester, som står klar til at starte forretning i Brædstrup. Det hele afhænger dog af, at de forskellige godkendelser falder på plads, siger Helle Pørtner Voldby, indehaver af PCH Ejendomme.

Annonce
Vi har længe været i dialog med de nuværende ejere, og efter mange overvejelser er vi kommet frem til, at ejendommen er interessant for både vores forretning og for os som personer.

Helle Pørtner Voldby, indehaver PCH Ejendomme

Købstilbud er accepteret

Indehaveren oplyser, at også den lokale forhandler af whisky, Water of Life, har takket ja til at flytte ind i det tidligere vaskeri. Firmaet har for tiden adresse på Søndergade 27 i de tidligere Energi Midt-bygninger. Water of Life bliver dog snart husvilde, da ejerne i udviklingsselskabet JP Invest og Udvikling ApS har planer om at vælte det gamle energihovedkontor og i stedet bygge nye boliger på adressen.

PCH Ejendomme er allerede langt i planerne om at etablere nye boliger og et bryghus på Bredgade 2.

- Vi har indgivet et købstilbud, som er accepteret af sælger. Vores tilbud er dog betinget af, at vi kan få projektet godkendt af myndighederne, siger Helle Pørtner Voldby.

I forbindelse med områdefornyelsen i Brædstrup skal der etableres et helt nyt torv, Banetorvet, som kommer til at ligge i området fra banestiens ophør ved Søndergade til Stationspladsen. Dermed vil det tidligere vaskeri få en central placering lige ved det nye torv.

- Vi er i god dialog med kommunen og håber, at projektet bliver en realitet. Det vil glæde os og forhåbentlig også resten af byen, at der kommer endnu mere liv til det nye torv i Brædstrup, siger Helle Pørtner Voldby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce