Annonce
112

Plørefuld 23-årig gjorde motorvejen farlig lørdag morgen

Arkivfoto

Gedved: En 23-årig mand fra Blåvand udsatte sig selv og andre bilister for fare, da han lørdag morgen omkring klokken 7.20 kørte på motorvejen i nærheden af Gedved meget stærkt påvirket af spiritus.

Den 23-årig kørte i sydlig retning, da en ambulance, der kørte bag ham, observerede, at bilen, der kørte med omkring 120 kilometer i timen, slingrede så voldsomt, at den ramte midterautoværnet og kom så tilbage på vejen igen. Ambulancen kørte op på siden af bilen og så en mand hænge hen over rattet. Politiet blev tilkaldt, og ambulancen satte blå blink på for at advare andre bilister om den faretruende kørsel. Da politiet nåede frem til stedet, holdt bilen ved midterautoværnet, hvor politiet ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi fandt en meget stærkt spirituspåvirket ung mand, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Og som vagtchefen konstaterer:

- Det kunne være gået frygteligt galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce