Annonce
112

Plørefuld 23-årig gjorde motorvejen farlig lørdag morgen

Arkivfoto

Gedved: En 23-årig mand fra Blåvand udsatte sig selv og andre bilister for fare, da han lørdag morgen omkring klokken 7.20 kørte på motorvejen i nærheden af Gedved meget stærkt påvirket af spiritus.

Den 23-årig kørte i sydlig retning, da en ambulance, der kørte bag ham, observerede, at bilen, der kørte med omkring 120 kilometer i timen, slingrede så voldsomt, at den ramte midterautoværnet og kom så tilbage på vejen igen. Ambulancen kørte op på siden af bilen og så en mand hænge hen over rattet. Politiet blev tilkaldt, og ambulancen satte blå blink på for at advare andre bilister om den faretruende kørsel. Da politiet nåede frem til stedet, holdt bilen ved midterautoværnet, hvor politiet ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi fandt en meget stærkt spirituspåvirket ung mand, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Og som vagtchefen konstaterer:

- Det kunne være gået frygteligt galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce