Annonce
Horsens

Pinse og solskin gav en stilfærdig åbning af Megascope

Christina Normann, der her deler popcorn med sin mor, Susanne Normann, og mors veninde Hanne Vrlic, er flittige biografgængere og havde set frem til at se #MeToo-filmen "Bombshell". Foto: Søren E. Alwan
Det er nu igen muligt at se gode film i biografsalens mørke. Megascope åbnede fredag eftermiddag efter to en halv måneds nedlukning, og direktørparret Charlotte og Erling Kræmmer glæder sig til en normal hverdag.
Annonce

Horsens: Pinsen med dens mange traditioner og strålende solskin er traditionelt en skidt kombination for danske biografer.

Der er heller ikke store, nye blockbustere på programmet, så derfor foregik det ganske stilfærdigt, da byens biograf, Megascope, fredag eftermiddag efter to en halv måneds nedlukning endelig kunne åbne dørene op for publikum.

- Vi opfordrer folk til at købe billet på forhånd via hjemmesiden, så vi undgår køen foran billetsalget, og der er bestilt omkring 50 billetter i alt til i dag og nogenlunde det samme til i morgen. Det måtte da godt være flere, men vi vidste godt, at det kunne blive sådan, og det gør ikke så meget, at vi får en stille og rolig start. Vi håber og tror, at vi hurtigt vender tilbage til en normal hverdag, lød det fra en trods alt glad biografdirektør Erling Kræmmer, umiddelbart da dørene var åbnet.

- Det har været en træls periode, og vi har glædet os helt vildt til at byde gæsterne velkommen igen, konstaterede han.

Vi nyder at have det her sammen. Selv tager jeg gerne i biografen flere gange om måneden, og jeg har virkelig savnet at være her, de gode film og det sociale samvær.

Christina Normann

Annonce

Gode film og socialt samvær

En stor del af gæsterne i Megascope er medlemmer af Biografklub Danmark, der tilbyder 10 på forhånd udvalgte film om året for en favorabel pris. Og det var også klubmedlemmer, Folkebladet talte med forud for visningen af #Metoo-filmen "Bombshell", der havde premiere inden nedlukningen.

Tre af gæsterne var Susanne Normann, Christina Normann og Hanne Vrlic, mor, datter og mors veninde.

- Vi nyder at have det her sammen. Selv tager jeg gerne i biografen flere gange om måneden, og jeg har virkelig savnet at være her, de gode film og det sociale samvær, lød det fra Christina Normann.

Søstrene Lis Andersen, Connie Byrdal og Birthe Byrdal skulle også ind at se "Bombshell", der er den sjette film af 10 i denne sæson.

- Vi ved ikke så meget om den, men det skulle vist være en ret underholdende film, lød det fra Lis Andersen.

Annonce

Venter på USA og England

Megascope åbner med et program, der er en blanding af få nye film og film, der kun nåede kort tid på lærredet inden nedlukningen 12. marts.

- De film, der skulle have haft premiere under nedlukningen, får premiere løbende i den kommende tid, og så er der film, der er udskudt et halvt år. Meget afhænger af, hvornår biograferne åbner på de store markeder, USA og England. Det danske marked fylder kun 0,4 promille af det samlede marked i verden. Derfor betyder det ikke så meget for distributørerne, hvad vi måtte have af ønsker. Det er lidt op ad bakke, konstaterede biografdirektør Charlotte Kræmmer.

Sikkerheden er i højsædet i Megascope i den kommende tid, understregede direktør-parret.

- Vi har sprit i huset som aldrig før, handsker og skærme, der adskiller publikum fra personalet. Gæsterne vil også opleve, at der er færre fremvisninger, for vi skal have tid til at gøre rent i salene mellem hver fremvisning, lød det fra Erling Kræmmer.

Han er ikke bange for, at horsensianerne er utrygge ved at tage i biografen.

- Der er åbnet så meget op nu, og det er min fornemmelse, at folk har troen på, at det er i orden at være sammen under sikre forhold, sagde han.

Sådan er corona-reglerne i biografen

Når du går i Megascope, gælder følgende corona-regler:
  • Der må maksimalt være 500 personer i hver sal. Den største sal i Megascope har 405 pladser, så det bliver ikke et problem.
  • Hvis publikum sidder i samme retning (og det gør man som regel i biografen!), skal hvert andet sæde være tomt. Eller der skal være mindst en meters afstand.
  • Der må maksimalt være én biografgænger per to kvadratmeter gulvareal.
  • Man kan få lov at sidde ved siden af hinanden, med mindre end en meter imellem, hvis man har tæt kontakt i det daglige. Det kan være folk, der bor sammen, eller for eksempel er kærester.
  • Uden for salene må der maksimalt være én person pr. fire kvadratmeter gulvareal.
  • Foyer og tilstødende publikumsarealer skal indrettes, så smittefare minimeres. For eksempel ved afstandsmarkering ved billetskranken.
  • Der skal holdes godt øje med antallet af gæster, så man undgår lange køer. Der bør være personale/vagter til at sikre dette.

Kilde: Kulturministeriet

Døren til Sal D åbnes for filmglade horsensianere for første gang i to en halv måned. Foto: Søren E. Alwan
Der var god plads mellem sæderne, da Megascope genåbnede fredag eftermiddag. Grupper, som her søstrene Lis Andersen, Connie Byrdal og Birthe Byrdal, må gerne sidde tæt sammen. Foto: Søren E. Alwan
Trods det beskedne antal gæster fredag eftermiddag var der smil på læben hos biografdirektør-parret Charlotte og Erling Kræmmer, der glæder sig over, at hverdagen stille og roligt er på vej tilbage. Foto: Søren E. Alwan
Reklamerne for film i Megascope bærer præg af nedlukningen. Her reklameres der for "Little Women", der oprindelig skulle have haft premiere 26. marts. Den film kan biografgæsterne nu se fra på torsdag. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce