Annonce
Odder

Piger og forældre skal tættere på ungdomsskolen

- Der skal flere piger i Ungdomsskolen, siger Jakob Klode, der er stedets nye leder. Foto: Søren E. Alwan
Jakob Klode har overtaget ledelsen af Ungdomsskolens klub- og fritidstilbud, og han tør godt love, at der er forandringer på vej.

Odder: Skal al undervisning i Ungdomsskolen nødvendigvis foregå i Ungdomsskolens lokaler om aftenen i skoleperioden, eller kunne man forestille sig, at nogle kurser foregik andre steder, var kortere og måske endda lå i weekenderne eller i dagtimerne?

Det kunne Jakob Klode godt forestille sig. Han er nyansat som pædagogisk leder for klub- og fritidstilbuddene i Odder Ungdomsskole, og han har allerede udset sig nogle mål.

- Lige nu er vi en ungdomsskole primært for unge i 7.-8. klasse, og størstedelen af dem er drenge, men vi skal også være interessante for pigerne, siger Jakob Klode.

Annonce

Jakob Klode

Er 38 år fra Harlev, men bor i Ry med kone og børn.

Han er pædagoguddannet med en kandidatgrad og lederuddannelse oveni.

Han har de seneste fem et halvt år arbejdet i Aarhus Kommune i afdelingen for børn, unge og SSP. Med skole- og fritidsledere, forvaltning og politikere og projekter. Har blandt andet i mange år arrangeret sidste skoledag for hele Aarhus Kommunes 9. klasser.

Odder Ungdomsskole har siden 2017 organisatorisk hørt under Parkvejens Skoles bestyrelse og Parkvejens Skoles leder Dan Søgaard Gjerrild.

Jakob Klode er pædagogisk leder i Ungdomsskolen og fritid, mens Bjarne Clausen er pædagogisk leder for 10. klasse og E-team.

Ungdomsråd og ambassadører

Ungdomsskolen har pt. fat i cirka 30 procent af kommunens unge. Det er alt for få, hvis man spørger den nye leder.

- Det tal skal over 50 procent. Dog vil vi være tilfredse med langt mindre for de ældste unge - altså de 16-18 årige, siger han.

En af måderne er at understøtte en genetablering af Ungdomsrådet, ligesom han og hans medarbejdere skal sparre med to ambassadører fra hver udskolingsklasse i kommunen om ungdomsskolens udvikling. Om hvad klubben skal bruges til.

- Klubben skal være et sted, hvor man kan slappe af, men der skal være en pædagogisk ramme, og måske skal nogle af aftnerne i klubben tones mere i en retning, siger Jakob Klode og fortsætter:

- De ældste unge har også brug for voksenstøtte, så vi skal finde ud af, hvad det er for et ungdomsmiljø, vi gerne vil have i klubben og i kommunen. Vi skyder 100 procent ved siden af, hvis vi gør det hen over hovedet på de unge.

Jobkurser og cv-skrivning

Førnævnte ideer er blot nogle af måderne, hvorpå Jakob Klode håber at få fat i flere unge.

Eksempelvis forestiller han sig også, at et forløb som Friluftsliv måske kunne ligge mere hensigtsmæssigt i et par weekender om året fremfor på kolde efterårsaftener.

- Og hvorfor er det egentlig, vi skal holde lukket hele sommeren? I stedet kunne man lave aktiv sommerferie, siger lederen med inspiration fra mange andre kommuners ungdomsskoler, hvor sommerferieworkshops er en helt fast del af årsplanen.

- Som medarbejdere skal vi hele tiden huske, hvad vi er sat i verden for, siger Jakob Klode.

Det handler blandt andet om at sætte kurser i system, så der er noget, man kan tage med videre.

- Vi skal udvikle de unge, så de kan bruge det til noget. Der har vi en vigtig understøttende opgave, mener ungdomsskolelederen.

Han peger eksempelvis på kurser som barnepige, hundelufter eller i, hvordan man skriver et cv, så de unge bliver bedre rustet til at søge et fritidsjob.

Jakob Klode er ny leder af Odder Ungdomsskoles fritidsdel. Han kommer fra et job i børn- og unge i Aarhus Kommune. Foto: Søren E. Alwan

Forældre på facebook

Et andet område, der skal opgraderes i Jakob Klodes ungdomsskole, er på kommunikationen. Ikke kun mellem ungdomsskolen og de unge, men også med de unges forældre.

Ungdomsskolens facebookprofil har under 700 følgere. Og det er primært elever og medarbejdere. Det tal skal meget højere op.

- Vi vil gerne have, at forældrene også begynder at følge os på Facebook, for fremadrettet vil rigtig mange informationer komme der fremfor på en meget mere statisk hjemmeside, siger Jakob Klode.

Hvordan den kommende sæson i Ungdomsskolen skal se ud, kan man lige nu komme med input til på www.facebook.com/odderungdomsskole

- Paletten af tilbud i ungdomsskolen og ungdomsklubben skal laves i samarbejde med de unge og med fokus på den pædagogiske opgave det er at understøtte de unge, siger Jakob Klode. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce