Annonce
Horsens

Pianist har nummer med i stor Hollywood-film: Ret syret

Keanu Reeves spiller hovedrollen som lejemorderen John Wick, der er jaget vildt i den tredje film i actionfilm-serien. Filmen havde premiere i sidste uge, og Søren Bebe, som har rødder i Horsens og i dag bor i Sorø, var selv en tur i biffen for at opleve sin komposition som en del af soundtracket. Foto fra filmen
Søren Bebe "spiller med" i nyt action-brag med Keanu Reeves. Ret syret, lyder musikerens kommentar.

Horsens: Går du en tur i biffen, og bliver du hængende til rulleteksterne efter den nye Keanu Reeves-film "John Wick 3", studser du måske over navnet Søren Bebe blandt bidrag-yderne til filmens soundtrack. Og ja, hvis du har hørt navnet før - måske i Horsens-sammenhæng - er den god nok.

Komponist og jazz-pianist Søren Bebe, som har rødder i byen, har fået en af sine kompositioner med på lydsporet til den store Hollywood-actionfilm, der havde premiere i sidste uge.

Ud over Reeves er navne som Halle Berry og Laurence Fishburne på rollelisten, og nummeret "Grand allegro" kan høres som underlægning i en dialog-scene med hovedrolle-indehaver Keanu Reeves, fortæller Søren Bebe.

- Normalt er jeg jo ikke så glad for, at folk snakker, mens jeg spiller, men når det er Keanu Reeves, er det okay, siger Bebe og kalder det en "ret syret" oplevelse at have musik med i en Hollywood-film.

Søren Bebe har netop udgivet sit seneste jazzalbum "Echoes". Kompositionen i "John Wick 3", der handler om en lejemorder i store problemer, er imidlertid hentet fra en anden del af hans musiker-virke.

Pianisten har i de senere år skabt sig et internationalt navn på at komponere musik til ballet, og "Grand allegro" er netop et af de numre, der egentlig er skrevet til ballet-kompagnier. Men som nu altså også er blevet brugt af et film-kompagni.

Annonce
Søren Bebe har skabt sig et internationalt navn som jazzpianist. En del af hans arbejde er imidertid også rettet mod balletverdenen, og med Youtube-kanalen Ballet Music DK står han på en platform, der bruges af balletkompagnier over hele verden. Og nu også filmkompagnier i Hollywood. Arkivfoto: Ditte Valente

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Annonce