Annonce
Hedensted

Håndtryk: Pia Kjærsgaard langer ud efter Dansk Folkeparti i Hedensted

Pia Kjærsgaard kritiserer sine partifæller i byrådet i Hedensted for at have stemt ja til en grundlovsceremoni. DF har krævet at få sagen genbehandlet i byrådet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Den tidligere partiformand kan ikke forstå, at DF ikke stemte nej til håndtryksceremoni. DF vil have ceremonien præciseret på byrådsmødet.
Annonce

Hedensted: Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard kritiserer i en artikel i Politiken lørdag sin partifælle i Hedensted Byråd.

Kritikken kommer i forbindelse med en artikel, hvori Pia Kjærgaard kritiserer, at der er blevet begået markante fejl i Dansk Folkepartis folketingsgruppe, og det er i sidste ende partiformand Kristian Thulesen Dahls ansvar. Det var bl.a. en fejl at placere folketingsmedlem Marie Krarup i DF's gruppeledelse, lyder det.

En anden sag, som Pia Kjærsgaard kritiserer, er sagen om håndtryk ved grundlovsceremonier fra Hedensted Kommune.

Byrådet besluttede i januar, at nye danske statsborgere ved de såkaldte grundlovsceremonier selv må bestemme, om de vil trykke hånd med en mand eller en kvinde, før statsborgerskabet kan komme helt i hus.

Den aftale stemte Dansk Folkeparti i Hedensted Kommune for - heriblandt kommunens viceborgmester, Hans Kristian Skibby, som til daglig sidder i Folketinget for DF. Men også her begik partiet en stor brøler, fastslår Pia Kjærsgaard. "Det var en fejl. Klart. Den forstod jeg slet ikke," siger hun til Politiken.

Dansk Folkeparti i Hedensted har efter den megen debat om sagen krævet, at sagen bliver behandlet på byrådsmøde på onsdag.

Partiet mener ikke, det skal være valgfrit for nye statsborgere, om de vil give hånd til en mand eller en kvinde.

- Der har været meget debat om den her beslutning, og det er i den forbindelse kommet frem, at borgmesteren mener, der skal være valgfrihed. Det er vi uenige i, og det var ikke det, vi besluttede. Vi har intet imod, at der er både en mand og kvinde til stede, men vi går naturligvis ud fra, at man så trykker begge i hånden. Man kan ikke bare vælge efter smag og præference, og det skal vi have præciseret, sagde Hans Kristian Skibby (DF) til Folkebladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce