x
Annonce
Læserbrev

Pia Kjærsgaard efter Juelsminde-sag: Det er tydeligt, at Danmark har brug for dyrepolitiet

Dyrepolitiet skal naturligvis tage sig af de disse hoardersager, men også følge op på tidligere dyreværnssager, så vi sikrer os, at de anmeldte ejere ikke anskaffer sig en masse nye dyr, som de ikke kan passe.

Læserbrev: I denne uge kunne Dyrenes Beskyttelse berette om en forfærdelig dyreværnssag med udsultede og døde hunde på en ejendom i Juelsminde.

Desværre er sagen ikke enestående, og derfor advarer Dyrenes Beskyttelse nu om såkaldte "hoardersager" med folk, der anskaffer sig flere dyr, end de kan tage sig af.

Hurtigt kan få dyr blive til mange, hvis en ejer får et "hovsa-kuld" på sine katte eller hunde, som ikke kan afsættes til nye hjem.

Har man ikke overskud og økonomi til at tage sig af et stort dyrehold, kan det nemt eskalere til en misrøgtssag med sygdom, udsultning og indavl.

Dansk Folkeparti fik sidste år etableret et landsdækkende dyrepoliti i samarbejde med den forrige regering. Dyrepolitiet skal naturligvis tage sig af de disse hoardersager, men også følge op på tidligere dyreværnssager, så vi sikrer os, at de anmeldte ejere ikke anskaffer sig en masse nye dyr, som de ikke kan passe.

Det er tydeligt, at Danmark har brug for dyrepolitiet. Derfor vil jeg bede ministeren redegøre for dyrepolitiets arbejde, så vi sikrer os, at det fortsat har de fornødne ressourcer til at løfte opgaven.

Pia Kjærsgaard. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp os med at stemme nej til OK20. Hjælp os med at redde den danske bygningsarbejder!

Læserbrev: 2,50 kr. i timen. Ekstra. Hvert år. De næste tre år. Er det godt? Det er i hvert fald ikke godt nok, når man husker på, at et helt centralt krav op til forhandlingerne om en ny overenskomst var at få hævet mindstelønnen væsentligt i byggefagene. Dels fordi der desværre stadig er en hel del ansatte, der ligger lige omkring mindstelønnen, dels fordi det er den måde, social dumping skal bekæmpes på. Vi ville have brugt én pct. af fritvalgskontoen til netop dette og sikret vores lavest betalte og udenlandske kollegaer i byggeriet. Når vi nu endelig har fået vedtaget i Folketinget, at medarbejdere på arbejdspladser i Danmark skal have løn efter dansk overenskomst, så kan det jo ikke nytte, at den aller mindste løn, en arbejdsgiver kan slippe afsted med at betale, fortsat skal være ganske minimal. Vores krav var at få hævet mindstelønnen, og det, mener vi stadig, vil være realistisk - også inden for rammen af industriforliget. Det er blevet til 7,50 kr. i timen over de næste tre år. Det holder ikke. Selvfølgelig stemmer vi nej! Men vi skal også have vores venner i industrien med. Derfor denne appel: Hjælp os med at stemme nej til OK20. Hjælp os med at redde den danske bygningsarbejder!

Danmark

Liveblog: Ifølge Mette Frederiksen tyder tallene på, at tiltagene mod spredning af corona-smitte virker

Annonce