Annonce
Østjylland

Peter Sommer hædret for sit sangskrivertalent

Peter Sommer har modtaget den danske sangskriverorganisation DJBFA's hæderspris. Tidligere er prisen gået til blandt andre Povl Dissing, Nikolaj Nørlund, Søren Huss, Oh Land, Trille og Anne Linnet. Foto: Daniel Nielsen
Trubaduren fra Skanderborg modtog for nylig sangskriverorganisation DJBFA's hæderspris for sit virke. Aarhus-bandet Ravi Kuma fik ved samme lejlighed Up-comingprisen.
Annonce

HÆDER: Den danske komponist- og sangskriverorganisation DJBFA uddelte for 39. gang hæderspriser, da der for nylig blev afholdt en stor prisfest på Vega i København.

Foreningen uddelte priser til tre komponister, et nyt håb og en person, der har gjort noget særligt for musikken i Danmark.

Blandt de tre komponister, som blev hædret på scenen, hvor kolleger traditionen tro spillede fortolkninger af prismodtagernes sange, var Peter Sommer.

Den 46-årige musiker og sangskriver er født i Aarhus og opvokset i Skanderborg.


Han har lært os sit postnummer. Han har ført os rundt i folkesjælen. Han spørger os stilfærdigt: ’Hvorfor løb vi? Vi ku' ha' gået hele vejen!

Jury om Peter Sommer, modtager af hæderspris


Peter Sommer debuterede i 2002 i front for duoen Superjeg, der udgav to album. I 2004 udsendte han sit første soloalbum, og siden er fulgt yderligere fem soloplader, hvoraf den seneste "Stærkstrøm Henover Ujævn Bund" udkom i januar. Desuden har Peter Sommer sammen med Simon Kvamm lavet to album under navnet De Eneste To.

I juryens begrundelse lød det: "Han fører os rundt i os selv, i de dybeste, mørkeste, men også lyse sider. Han har lært os sit postnummer. Han har ført os rundt i folkesjælen. Han spørger os stilfærdigt: ’Hvorfor løb vi? Vi ku' ha' gået hele vejen!’. Peter Sommer er en sangskriver, der ikke er bange for at dø, men for at leve for lidt."

Annonce

Energiudladning

Årets Upcoming-pris gik til den århusianske hiphop-duo Ravi Kuma, der består af rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen.

De er begge er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har studeret elektronisk musikkomposition, mens hun har læst afrikansk musik- og dansekultur.

I 2018 vandt Ravi Kuma DR's Karrierekanonen, og sidste år udgav de debutalbummet "Sub".

I motivationen bag prisen lød det: "De er Danmarks mest spektakulære liveband lige nu. Selv den største skeptiker vil se sig selv stå og synge med, hvis de får lov at opleve dem live. De fanger det skønne i det ækle og har mod til at tage deres lyttere med helt nye steder hen. Begrænsningerne er ikke en mulighed."

Aarhus-bandet Ravi Kuma, som består af rapper Sharon Kumaraswamy og producer Aske Knudsen, modtog Upcoming-prisen fra komponist- og sangskriverorganisation DJBFA. Med prisen følger 25.000 kroner til støtte for komponistens videre arbejde. Foto: Daniel Nielsen

Foruden Peter Sommer og Ravi Kuma var der også priser til Jeanett Albeck, Makiko Hirabayashi og Thomas Vang. Med hæderspriserne følger 35.000 kroner, og med Upcoming-prisen følger 25.000 kroner til støtte for komponistens videre arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce