Annonce
Horsens

Peter Sørensens afløser er fundet: Markant uddannelses-profil tager over som formand for VIA

Per B. Christensen er de næste fire år formand for VIA University College, der blandt andet har en stor afdeling i Horsens. Foto: Inge Lynggaard Hansen
Per B. Christensen er tiltrådt som bestyrelsesformand for VIA University College i de næste fire år. Han tager en indgående viden om uddannelsesverdenen og et bredt netværk med sig.

Horsens: Bestyrelsen for professionshøjskolen VIA University College har konstitueret sig med Per B. Christensen som ny formand i de næste fire år. Det skete på bestyrelsens møde 10. maj 2022.

Per B. Christensen afløser på posten Horsens-borgmester Peter Sørensen (S), der efter otte år som formand netop er fratrådt.

Den nyvalgte formand er ny i VIA's bestyrelse, men han har ifølge en pressemeddelelse fra VIA indgående viden om uddannelsesverdenen og et bredt netværk med sig.

Annonce

Karrieren omfatter blandt andet 20 år i Næstved Kommune, hvor Per B. Christensen fra 1998 til 2017 var børne- og kulturdirektør med ansvar for blandt andet uddannelsesområdet.

I offentligheden er Per B. Christensen aktuelt kendt for at være medlem af regeringens Reformkommission samt formand for Danske SoSu-skoler.

Med valget af Per B. Christensen som formand har VIA's bestyrelse valgt en af de mest markante kapaciteter på uddannelsesområdet i Danmark.

Harald Mikkelsen, rektor, VIA University College

Han har desuden blandt andet markeret sig over mange år som henholdsvis formand for Akkrediteringsrådet for videregående uddannelser i perioden fra 2014 til 2022, formand for Lærerkommissionen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen, medlem af KL’s embedsmandsgrupper om kommunalreformen og kvalitetsreformen, formand for Undervisningsministerens videnscenterpanel samt formand for Rådet for erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Glæder sig til samarbejdet

Per B. Christensen siger i pressemeddelelsen, at han glæder sig til samarbejdet med VIA's øvrige bestyrelsesmedlemmer, den daglige ledelse og medarbejderne i VIA.

- Jeg ser professionsuddannelserne som særdeles stærke og vigtige på uddannelseslandkortet. Som formand for VIA vil jeg især være optaget af at styrke det regionale uddannelsesudbud, at udvikle kvaliteten af uddannelserne og at få uddannet højt kvalificerede medarbejdere til både det offentlige og private arbejdsmarked, siger han.

VIA's rektor, Harald Mikkelsen, ser den nye bestyrelsesformand og VIA's nye bestyrelse som et stærkt mix af de rette kompetencer til fremtiden.

- Med valget af Per B. Christensen som formand har VIA's bestyrelse valgt en af de mest markante kapaciteter på uddannelsesområdet i Danmark. Per har bidraget og bidrager fortsat til nogle af de største uddannelsesreformer i Danmark. Jeg er sikker på, at han med sin enorme viden vil være en uvurderlig sparringspartner for VIA's ledelse, og jeg glæder mig meget til samarbejdet,” siger han.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Horsens

På torsdag banes vejen for seks spor på E45: Ved udgangen af 2026 skal 38 kilometer motorvej stå færdig

AC Horsens For abonnenter

Alt du skal vide om AC Horsens' oprykningschancer: Sådan ser regnestykkerne ud, svækkelsen af Nykøbing FC, AC-spillere i karantænefare og risikoen for gummiben

Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

Annonce