Annonce
Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Borgmester Peter Sørensen (S) lover, at alle forældre ved besked om status for deres børns institutioner senest på tirsdag klokken 12. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Borgmester Peter Sørensen tør godt love, at enkelte institutioner åbner på onsdag, men det vil overraske ham, hvis alle bliver klar til det. Sikkerheden kommer nemlig i første række.

Horsens: Fra onsdag 15. april kan børn i vuggestuer, børnehaver, specialskoler, SFO'er og folkeskolens 0.-5. klasser igen møde fysisk op i deres respektive institutioner, hvis stederne vel at mærke er blevet klar til at modtage dem ud fra de retningslinjer, myndighederne har fremlagt.

I Horsens Kommune er man i skrivende stund i fuld gang med at gøre førnævnte institutioner klar til kunne åbne op på en tryg, sikker og forsvarlig måde, men det vil overraske borgmester Peter Sørensen (S), hvis alle steder åbner op på onsdag.

- Vi har ikke et overblik lige nu. Jeg tør godt sige, at der vil åbne steder på onsdag, men jeg vil ikke gå længere end det. Vi er i gang i et stort samarbejde med ledere og medarbejdere om at finde ud af, hvordan vi kan leve op til de retningslinjer, myndighederne har givet os, og vi kigger stadig på, hvordan vi kan indrette de fysiske rammer og alle de andre ting, der skal være på plads inden en åbning, siger borgmesteren, der samtidig tilføjer, at det er decentralt, at beslutningerne tages.

- Der er ikke en "one size fits all" (én løsning, der dækker det hele, red.), og derfor er det lokalt, man kigger på det og træffer beslutningerne, siger han.

Annonce

De må komme i skole

Horsens Kommune oplyser følgende:

- Vores dagtilbud, skolernes 0.-5. klasse og vores fritidsordninger åbnes onsdag 15. april eller hurtigst muligt derefter. For eleverne fra 6. klasse og op fortsætter den nuværende skolegang med fjernundervisning indtil videre frem til 10. maj.

- Alle vores specialtilbud åbner dog helt særligt for alle klassetrin. Det gælder specialtilbud, specialklasser, ungdomsskolens heltidsundervisning. Specialinstitutionen Spiren åbner helt fra 15. april.

- Den enkelte skole og det enkelte dagtilbud genåbner først, når vi kan leve op til de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen har offentliggjort.

Kilde: Horsens Kommune

Melder ud til forældrene

Peter Sørensen understreger, at sikkerheden for børn og medarbejderne i institutionerne sættes i første række, og at der vil blive arbejdet i hele påsken på at forberede åbningen. Og at man skal være tålmodig. Hvilke skoler og institutioner, der åbner hvornår, kan han ikke sige.

- Når vi har overblikket, melder vi det selvfølgelig ud gennem vores kanaler og på vores hjemmeside, og det bliver først og fremmest forældrene, der får besked. Alle forældre vil være informeret senest tirsdag klokken 12 om, hvordan det ser ud de steder, hvor deres børn er, lover borgmesteren, der også håber på at kunne give meldingen tidligere til de fleste forældre.

Der er mange muligheder i spil i de forskellige institutioner, men alle beslutninger tages i samarbejde med kommunens sundhedsfaglige personale og med udgangspunkt i retningslinjerne, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Peter Sørensen nævner for eksempel, at det kunne være, at skolerne i første omgang kun starter med enkelte årgange og derefter løbende åbner op for flere, men han understreger også, at det er spekulationer, og at han vil kunne give nærmere informationer i løbet af de kommende dage.

Der føres ikke fravær

Enkelte ting ved han dog.

Der vil ikke blive ført fravær, da der kan være legitime grunde til, at børnene ikke skal i skole. Han forventer heller ikke, at alle børn møder op. Kommunen vil dog kigge nærmere på de børn, hvor skærpende omstændigheder i familien gør, at kommunen har en ekstra forpligtigelse til at være opmærksomme.

Åbningen af skolerne vil også kræve ekstra ressourcer, da undervisningen skal tilpasses coronasituationen, og da der skal rengøres i et højere omfang end normalt. Lærerressourcerne er man i gang med at kigge på, og for rengøringen af skolerne - både før åbningen og i løbet af skoledagene - har man lagt en plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce