Annonce
Horsens

Peter Sørensen og Martin Ravn afviser halal-ultimatum fra Dansk Folkeparti

Den nuværende madordning i børnehaver er god, og den skal der ikke ændres på, mener S og V. Arkivfoto

- Socialdemokratiet lader sig på ingen måde påvirke af et ultimatum, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), efter kravet fra Dansk Folkeparti om, at en borgmesterkandidat skal støtte forbud mod halalkød for at få partiets støtte.

Annonce

Horsens: Madpolitikken i Horsens Kommune er god, som den er, og et ultimatum fra Dansk Folkeparti kommer ikke til at ændre på det.

Sådan lyder det fra samstemmende fra borgmesterkandidaterne Peter Sørensen (S) og Martin Ravn (V), efter at Dansk Folkepartis spidskandidat, Claus Kvist Hansen, her til morgen stillede en ultimativ betingelse for, hvem Dansk Folkeparti vil pege på som borgmester: Støtte fra Dansk Folkeparti kræver, at borgmesterkandidaten vil arbejde for at udfase halalkød i alle offentlige institutioner.

Borgmester Peter Sørensen (S) siger til Horsens Folkeblad, at Socialdemokratiet "på ingen måde lader sig påvirke af ultimative krav".

- Det kommer ikke til at ske. Vi har en fantastisk ordning i dag, som jeg støtter. Ordningen, hvor forældrebestyrelsen i den enkelte børnehave selv beslutter madordningen, er helt optimal. DF's forslag er ikke groet i vores have, og jeg vil anbefale DF at stille forslaget i byrådssalen, som vi normalt gør. Når det er sagt, håber jeg, at vi får en bred konstituering efter valget, som der jo er tradition for, siger Peter Sørensen.

Annonce

V: Ikke et problem

Venstres borgmesterkandidat, Martin Ravn (S), afviser kategorisk ultimatummet fra Dansk Folkeparti. Også han bakker op om den nuværende ordning i institutionerne.

- Jeg kommer ikke til at ændre holdning på det her område. Vi yder en flot service i institutionerne, hvor man har mulighed for at vælge halalkød til. Det fungerer fint, og jeg synes, at Dansk Folkeparti forsøger at tale noget op, som ikke er et problem. Der er altså emner, der er vigtigere i den her valgkamp, f.eks. hvordan vi får ikke-etnisk danske kvinder bedre ud på arbejdsmarkedet, siger han.

- Hvad mener du om, at Dansk Folkeparti stiller et ultimatum for at støtte dig som borgmester?

- Det markerer jo, at der er forskel på den stil, Ole Pilgaard Andersen repræsenterer i byrådet i dag, og så den stil, partiet vil stå for efter valget. Det er helt fint med mig. De skal bare ikke diktere, hvad jeg skal mene. Hvis det så betyder, at DF ikke vil pege på mig som borgmester, lever jeg fint med det, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Golf-ordningen opretholdes

Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Annonce